Vettem egy macbookot, de nagyon meggyűlöltem a macOS-t. Lehet-e ingyenesen windows 10et telepíteni rá úgy hogy rendesen tudjak vele dolgozni, egy normalis egérrel nem ezzel sz@r touchpaddal?
Iphonom van már rég óta, ami a legjobb telefon a világon a számomra. Ez alapján döntöttem úgy, hogy veszek
egy macbook air m1-et, ami
majd biztos olyan szuperül és egyszerűen, intuitívan használható lesz mint az iphone. Sose tévedtem
nagyobbat. Konkrétan bármit akarok csinálni,
egyszer 2órát keresem a megoldást a netem, azután gyakran rájövök hogy jaah, ez meg ezt a fizetős szar kellene hozzá... A végén már azt se tudom mit kerestem az elején...
Nagyon nem lett szerelem, ott tartok, hogy vagy kik@rom az ablakon a g@ibe, vagy visszaküldöm, ha ezen hamarosan nem lesz windows ...
A Windows 10 biztosan telepíthető rá, csak nem ingyenesen.
Bár kulcsot 2-3000 Ft körül tudsz venni a neten, pl. tehát nem nagy tétel.
"egyszer 2órát keresem a megoldást a netem"
A tanulás már csak ilyen. A Windowst sem 10 perc alatt tanultad meg használni, hanem több évbe telt, mire mindent megtanultál és kitapasztaltál.
"azután gyakran rájövök hogy jaah, ez meg ezt a fizetős szar kellene hozzá"
No offense, de az Apple világa ilyen. Ha te ingyen megoldásokat szeretnél, akkor használj Linuxot! Vagy törődj bele, hogy sok dolog nincs ingyen. A Windows sem lesz ingyenes, bár "szürke" kulcsot már tudsz szerezni párezerért.
küld vissza
az apple m1 már ARM alapokon van, az apple volt olyan kedves és nem dokumentálja a chipjét, így nincs rá windows
linux (és openbsd) van, de az az állapot ami jelenleg van még 1000%ban nem ajánlott a sima felhasználóknak
"egyszer 2órát keresem a megoldást a netem, azután gyakran rájövök hogy jaah, ez meg ezt a fizetős szar kellene hozzá"
Az iPhone dettó ugyanez, baromi sok dolgot nem vagy nagyon nehezen lehet vele megcsinálni, amit Androidon pár mozdulat.
#1: "A Windows 10 biztosan telepíthető rá"
Kivéve, hogy M1-es chip van benne, ami ARM alapú, tehát NEM fog rámenni a Windows.
Kérdező, küldd vissza vagy add el a gépet! A MAC-ben egyedül a szoftver ér valamit, a hardver semmivel nem jobb, mint egy PC, cserébe kétszer annyiba kerül.
Windows az nem nagyon lesz rajta, de ha később lesz is, nem minden alkalmazásnak lesz arm portja, szóval lesz egy alap Windows, és ennyi.. az nem sok.
A macOS amúgy elég kezes (szerintem, bár 15+ éve szinte csak ezt használom, a sz@r touchpad pedig olyan jó, hogy 6-7 éve már nem dugtam rá egeret sem). Még nem nagyon találkoztam megoldhatatlan problémával. Úgy gondolom, hogy a fő baj ott van, hogy úgy akarod használni, ahogy a Windows-t, és hát ez nem az.. van, akinek bejön, van, akinek nem, te ezek szerint az utóbbiak közé tartozol. Add el a gépet, nem fogsz tudni Windows-ozni rajta rendesen.
#9: Mit nem lehet érteni azon, hogy erre a gépre NEM fog felmenni a Windows?
Hiába ajánlgatod itt a videókat, azok a régi INTELES gépekre pakolnak Win-t (ami nyilván működik), de az M1-es chipre NEM fog felmenni, mert teljesen más architektúra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!