Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Össze tudnátok állítani nekem...

Össze tudnátok állítani nekem egy gamer számítógépet?

Figyelt kérdés
A cél, hogy gamer pc legyen, a keret 350.000 (+-15k) Ft, minimum 1,5 TB tárhellyel, amiből legalább 250 Gb SSD, illetve legalább i7 processzor. :)

2022. márc. 29. 23:34
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Vagy még talán innen össze tudod válogatni ha I 7 kell [link]
2022. márc. 31. 01:06
 22/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Egy korábbi kérdésre válaszolva, az i7 (vagy bármilyen erős processzor) nem a játék miatt kell, hanem valóban képszerkesztésre.

Közben tegnap sokat nyomoztam, kutattam és valóban lehetetlen küldetés ennyiért gépet venni úgy, hogy video kártya is legyen benne.

2022. márc. 31. 08:53
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen elég nehéz én épp ezért a meglévő gépet fokozatosan fejlesztettem/fejlesztem.
2022. márc. 31. 09:46
 24/31 Shaddark ***** válasza:

"Egy korábbi kérdésre válaszolva, az i7 (vagy bármilyen erős processzor) nem a játék miatt kell, hanem valóban képszerkesztésre."

- Akkor vedd úgy hogy nem írtam semmit ;)

Gamer gép sajna most, hogy az euró az egekben eléggé drága valóban.

Mindenki euróért/usd-ért szerzi be, majd forintért adja tovább.

A bányászok piaca egy adott szintről könnyen befolyásolható, ezért a nagy cégek/emberek folyamatosan fenntartják az érdeklődést, hogy legyen kiket lehúzniuk aztán.

E miatt a video kártyák ára is folyamatosan az egekben van. Bár mióta tiltogatják a bitcoint egyre több helyen azért alakulgat lassacskán az árképzés, de az igazitól még messze van.

2022. márc. 31. 10:37
 25/31 A kérdező kommentje:

#24.

Foglalkozom kriptovaluta befektetéssel és kereskedelemmel is, ezzel kapcsolatban teljesen up-to-date vagyok. ;)

Valóban "tiltogatják", de ha jobban utána nézel, egyik sem valódi tiltás, inkább csak szabályozni akarják. A technológia tulajdonságából ered, hogy nagyon nehéz is volna betiltani ténylegesen, hacsak le nem kapcsolják az internetet.

Az vásárlás nem akkora probléma, mivel a kriptos kereskedéseimből származó bevételeim USD/EURban mozognak alapvetően is (így ebből a szempontból sokszor jobb is az árfolyamkülönbség). Persze majd ha 1000 Ft lesz 1 kg fehér snassz mezei kenyér, lehet mást mondok...

#23.

Pontosan ez a terv, összeállítottam egy elég jó gépet, ami még így is elég sok bővíthetőséggel rendelkezik. Aki kíváncsi, annak most leírom, modosítási javaslatokat örömmel fogadok. A gép "vázát" fogom először megvenni, amivel már használni lehet a provesszorba integrált videókártya miatt. Második lépésben pedig veszek egy csúcs videókártyát.

Tehát a specs:

CPU: AMD Ryzen 5700G 3,8 Ghz

Alaplap: Asrock X570 Steel Legend

Ház: Zalman i3 Series Edge

GPU: (majd valamikor) RTX 3060 12 GB

Memória: Patriot 32 Gb viper elite II. DDR4 3600 Ghz (még marad egy üres slot)

Táp: Zalman ZM650-GVII 650 W

Merevlemez: HDD WD Blue 2 Tb, 3,5" 7200rpm

SDD Samsung 500 Gb980 M.2

Processzor hűtő: ID-COOLING AURAFLOW X 240.

2022. márc. 31. 17:17
 26/31 anonim ***** válasza:
Nem rossz annyi hogy én másik gépházat néznék ami meshes elöl és több levegőt tud beszivni. és amd hez ajánlani tudom a 3600mhz cl16 vagy 3200mhz cl14 es ramokat. és lehet jobban járnál 2x16gb al.
2022. márc. 31. 18:08
 27/31 anonim ***** válasza:

- [link]

ddr4-3600mhz-bl2k16g36c16u4r-w-b-p540464082/

- [link] ddr4-3200mhz-bl2k16g32c16u4b-r-w-p536713227/

- [link] ddr4-3200mhz-bl2k16g32c16u4bl-rl-wl-p540464016/

vagy még a 3200mhz cl16

2022. márc. 31. 18:24
 28/31 A kérdező kommentje:

Elmagyarázod nekem, kérlek, hogy miért jobbak amiket ajánlottál? :) Amit beleraktam is úgy ajánlották, de jónak tűnt. Ezért nem tudom, hogy egyik vagy másik mivel jobb...

Idáig laptopom volt/van így nem kellett ezzel foglalkoznom, mert mondhatni az van, amit belevett az ember.

2022. márc. 31. 19:43
 29/31 anonim ***** válasza:

Hát amiket én küldtem gyorsabbak meg talán stabilabbak

[link]

Itt van egy táblázat amiben megtudod nézni is

2022. ápr. 1. 06:48
 30/31 Shaddark ***** válasza:

Nem kötekedésből, csak "tájékozatatásul" :)

"USD/EURban mozognak alapvetően is"

Csak itthon a már "nem túl optimélis" átváltás után tudsz vásárolni.

Kintről lehetne hogy jól járj,

Azonban ha nem EU területről szerzel be

+áfa

+vám

+vámkezelési költség

+ külföldi szállítás

Amivel lehet roszabbul jársz mint ha itthon vásárolsz.

Bár ha eleve van USD/EUR akkor érdemes lehet kiszámolni.

[link]

[link]

Eu-n belül nincs vám csak

+áfa

+szállítás

Viszont itt nagyobbak is az árak valamiért.

Én utoljára Japánból rendeltem, mire ideért pont annyi lett mint ha itthon vásároltam volna. Mivel neked van EUR/USD és nem a paypal váltja át, érdemes lehet ránézned.

2022. ápr. 1. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!