Össze tudnátok állítani nekem egy gamer számítógépet?
Köszönöm szépen! Egy korábbi kérdésre válaszolva, az i7 (vagy bármilyen erős processzor) nem a játék miatt kell, hanem valóban képszerkesztésre.
Közben tegnap sokat nyomoztam, kutattam és valóban lehetetlen küldetés ennyiért gépet venni úgy, hogy video kártya is legyen benne.
"Egy korábbi kérdésre válaszolva, az i7 (vagy bármilyen erős processzor) nem a játék miatt kell, hanem valóban képszerkesztésre."
- Akkor vedd úgy hogy nem írtam semmit ;)
Gamer gép sajna most, hogy az euró az egekben eléggé drága valóban.
Mindenki euróért/usd-ért szerzi be, majd forintért adja tovább.
A bányászok piaca egy adott szintről könnyen befolyásolható, ezért a nagy cégek/emberek folyamatosan fenntartják az érdeklődést, hogy legyen kiket lehúzniuk aztán.
E miatt a video kártyák ára is folyamatosan az egekben van. Bár mióta tiltogatják a bitcoint egyre több helyen azért alakulgat lassacskán az árképzés, de az igazitól még messze van.
#24.
Foglalkozom kriptovaluta befektetéssel és kereskedelemmel is, ezzel kapcsolatban teljesen up-to-date vagyok. ;)
Valóban "tiltogatják", de ha jobban utána nézel, egyik sem valódi tiltás, inkább csak szabályozni akarják. A technológia tulajdonságából ered, hogy nagyon nehéz is volna betiltani ténylegesen, hacsak le nem kapcsolják az internetet.
Az vásárlás nem akkora probléma, mivel a kriptos kereskedéseimből származó bevételeim USD/EURban mozognak alapvetően is (így ebből a szempontból sokszor jobb is az árfolyamkülönbség). Persze majd ha 1000 Ft lesz 1 kg fehér snassz mezei kenyér, lehet mást mondok...
#23.
Pontosan ez a terv, összeállítottam egy elég jó gépet, ami még így is elég sok bővíthetőséggel rendelkezik. Aki kíváncsi, annak most leírom, modosítási javaslatokat örömmel fogadok. A gép "vázát" fogom először megvenni, amivel már használni lehet a provesszorba integrált videókártya miatt. Második lépésben pedig veszek egy csúcs videókártyát.
Tehát a specs:
CPU: AMD Ryzen 5700G 3,8 Ghz
Alaplap: Asrock X570 Steel Legend
Ház: Zalman i3 Series Edge
GPU: (majd valamikor) RTX 3060 12 GB
Memória: Patriot 32 Gb viper elite II. DDR4 3600 Ghz (még marad egy üres slot)
Táp: Zalman ZM650-GVII 650 W
Merevlemez: HDD WD Blue 2 Tb, 3,5" 7200rpm
SDD Samsung 500 Gb980 M.2
Processzor hűtő: ID-COOLING AURAFLOW X 240.
Elmagyarázod nekem, kérlek, hogy miért jobbak amiket ajánlottál? :) Amit beleraktam is úgy ajánlották, de jónak tűnt. Ezért nem tudom, hogy egyik vagy másik mivel jobb...
Idáig laptopom volt/van így nem kellett ezzel foglalkoznom, mert mondhatni az van, amit belevett az ember.
Hát amiket én küldtem gyorsabbak meg talán stabilabbak
Itt van egy táblázat amiben megtudod nézni is
Nem kötekedésből, csak "tájékozatatásul" :)
"USD/EURban mozognak alapvetően is"
Csak itthon a már "nem túl optimélis" átváltás után tudsz vásárolni.
Kintről lehetne hogy jól járj,
Azonban ha nem EU területről szerzel be
+áfa
+vám
+vámkezelési költség
+ külföldi szállítás
Amivel lehet roszabbul jársz mint ha itthon vásárolsz.
Bár ha eleve van USD/EUR akkor érdemes lehet kiszámolni.
Eu-n belül nincs vám csak
+áfa
+szállítás
Viszont itt nagyobbak is az árak valamiért.
Én utoljára Japánból rendeltem, mire ideért pont annyi lett mint ha itthon vásároltam volna. Mivel neked van EUR/USD és nem a paypal váltja át, érdemes lehet ránézned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!