Ez a gépház venti jól fog hűteni, vagy rosszat rendeltem?
Rendeltem négy ARCTIC P14 PWM ventit, amely 1700RPM/74,6 CFM teljesítménnyel rendelkezik. Ezzel ki tudnám hűteni megfelelően a gépem?
I7 8700, MSI Radeon R9-290X Frozr (melegedős kártya 95 fokos gyárilag 100% teljesítményen.)
Viszont üveg házam van. Ezért olyan ventit keresek, ami megfizethető, de jó teljesítménnyel bír. Ugyan nem RGB, mint a gyári Chieftec Scorpion II-es házamban van, de teljesítményben nagyobb, legalábbis szerintem.
Ezt a kérdést is te írtad ki nem?
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
A videókártya a vacak hűtése miatt melegedős. Kéne rá szerkeszteni jobb hűzést.
A házadnak üveg előlapja van, úgyhogy akármekkora ventillátort teszel oda az nem fog tudni sok levegőt beszívni, csak amit oldalt a kis réseken tud.
Nekem a 1660 Super kártyám még nem meng el sosem 70 fokig sem akármennyire is terhelem... És csak 2 ventillátor van a házban 1-1 elöl és hátul
Van egy brutális tévhit itt a pc fanok között, mert sokan azt hiszik hogy van egy "hőnorma érték" valahol 45-75 között. Ám ez abszolút hardver függő. Ezért nem érdemes hasonlítgatni ilyen téren a te kártyáddal, a tiéd nem erre lett tervezve, valamint az AMD valamivel elvaultabb technika, így többet is eszik, de ez már más téma. Lényeg a lényeg, semmi baja nem lesz 95 fokon, de általában nekem is 53-80 között mozog.:)
2021-2022-es játékoknál tapasztaltam high beállítások mellett 90-95 közötti értéket. Pl Ready Or Not.
Jólvan, akkor ringasd magad abban, hogy a 95 normális... tegyél rá kis olivaolajat és süss rajta sajtot b..meg!
A gyártó leírja hogy ennyi hőfok oké, hogy védje magát.
De te meg azt értsd meg, hogy az alkatrészek degradációja a hőfok emelkedésével négyzetes arányban nő. Sokkal-sokkal hamarabb tönkre fog menni a kártya 95 fokon mint 60-on.
De látom szakértő vagy, hiszen több szervizt is megkérdetél, úgyhogy csinálj amit akarsz. Majd úgyis jössz a kis kérdéseiddel, hogy de miértnem megy? :D
Ha azt is megmagyarázod, hogy a levegőt a ventillátor átszívja az üvegen akkor megharapom magam!!!!!
De valld meg nem véletlenül veszel még ventillátort! Érzed te is hogy túl meleg a gép ugye?
Meg a másik kérdésnél írod hogy van 6 ventillátor a gépben. :D Aztán így is olyan a géped mint egy aluminiumkohó :D
Hiteltelen vagy haver.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!