Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ez a gépház venti jól fog...

Ez a gépház venti jól fog hűteni, vagy rosszat rendeltem?

Figyelt kérdés

Rendeltem négy ARCTIC P14 PWM ventit, amely 1700RPM/74,6 CFM teljesítménnyel rendelkezik. Ezzel ki tudnám hűteni megfelelően a gépem?

I7 8700, MSI Radeon R9-290X Frozr (melegedős kártya 95 fokos gyárilag 100% teljesítményen.)

Viszont üveg házam van. Ezért olyan ventit keresek, ami megfizethető, de jó teljesítménnyel bír. Ugyan nem RGB, mint a gyári Chieftec Scorpion II-es házamban van, de teljesítményben nagyobb, legalábbis szerintem.

2022. márc. 25. 11:42
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
*Vízhűtésem is van, ezért két venti eleve van a gépház tetejében is.)
2022. márc. 25. 11:43
 2/16 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést is te írtad ki nem?

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

A videókártya a vacak hűtése miatt melegedős. Kéne rá szerkeszteni jobb hűzést.

A házadnak üveg előlapja van, úgyhogy akármekkora ventillátort teszel oda az nem fog tudni sok levegőt beszívni, csak amit oldalt a kis réseken tud.

Nekem a 1660 Super kártyám még nem meng el sosem 70 fokig sem akármennyire is terhelem... És csak 2 ventillátor van a házban 1-1 elöl és hátul

2022. márc. 25. 12:00
 3/16 A kérdező kommentje:
Az ugye megvan hogy minden kártyának más az üzemi hőfoka? Ennek a kártyának egy ultraszellős házban is 80 körül lenne. 95 meg teljesen normális nála, ha nem hiszed el akkor nézz utána. A te kártyád meg is halna ezen a hőfokon, míg az enyémen a nyáklap és a chipek erre lettek tervezve. Nem egy szervízt végigkérdeztem már, sőt a gyári adatok között is le van írva az AMD oldalán.
2022. márc. 25. 12:55
 4/16 A kérdező kommentje:

Van egy brutális tévhit itt a pc fanok között, mert sokan azt hiszik hogy van egy "hőnorma érték" valahol 45-75 között. Ám ez abszolút hardver függő. Ezért nem érdemes hasonlítgatni ilyen téren a te kártyáddal, a tiéd nem erre lett tervezve, valamint az AMD valamivel elvaultabb technika, így többet is eszik, de ez már más téma. Lényeg a lényeg, semmi baja nem lesz 95 fokon, de általában nekem is 53-80 között mozog.:)

2021-2022-es játékoknál tapasztaltam high beállítások mellett 90-95 közötti értéket. Pl Ready Or Not.

2022. márc. 25. 12:59
 5/16 A kérdező kommentje:
Egyébként a vidikari hűtés szerkesztés érdekes lehet, de sajnos a kompetenciám odáig nem ér el. Viszont valamiért tényleg ez a hő kell neki, több külföldi fórumot is végig olvastam. A miértjét nem tudom, csak azt hogy aggódni nem kell. Nem tudom mit produkálna egy másik hűtés.
2022. márc. 25. 13:20
 6/16 anonim ***** válasza:

Jólvan, akkor ringasd magad abban, hogy a 95 normális... tegyél rá kis olivaolajat és süss rajta sajtot b..meg!

A gyártó leírja hogy ennyi hőfok oké, hogy védje magát.

De te meg azt értsd meg, hogy az alkatrészek degradációja a hőfok emelkedésével négyzetes arányban nő. Sokkal-sokkal hamarabb tönkre fog menni a kártya 95 fokon mint 60-on.

De látom szakértő vagy, hiszen több szervizt is megkérdetél, úgyhogy csinálj amit akarsz. Majd úgyis jössz a kis kérdéseiddel, hogy de miértnem megy? :D

Ha azt is megmagyarázod, hogy a levegőt a ventillátor átszívja az üvegen akkor megharapom magam!!!!!

De valld meg nem véletlenül veszel még ventillátort! Érzed te is hogy túl meleg a gép ugye?

Meg a másik kérdésnél írod hogy van 6 ventillátor a gépben. :D Aztán így is olyan a géped mint egy aluminiumkohó :D

Hiteltelen vagy haver.

2022. márc. 25. 13:21
 7/16 anonim ***** válasza:
Vedd le a gépet eléjét vagy vegyél normális házat.
2022. márc. 25. 14:06
 8/16 A kérdező kommentje:
Azért veszek ventit, mert csapágyas lett az egyik.:) Igen? Valószínűleg azért 55 fokos a procim 4-5 óra játék után is. Alaplapom pedig 37.:)) Üveg van az elején, oldalról szívja a levegőt.:) És ha egy ventit le kell cserélni akkor az összeset cserélem, és ha már cserélem akkor nagyobbra, és jobbra. Nem forró a gépem, sőt. De ha szeretnéd csinálok neked videót milyen max terhelésen. A kártyán kívül semmi sem meleg.
2022. márc. 25. 15:04
 9/16 A kérdező kommentje:
HMW monitorral nézem folyamatosan a gépet terhelésen. Plusz felülről is szellőzik a gépem, igaz ott kifelé tolja.
2022. márc. 25. 15:07
 10/16 A kérdező kommentje:
Valószínűleg akkor az I9-es procik nagy része is rossz ugye? Mert corsair a500 léghűtéssel 4-5 óra játék után is 90 fok körül mozog. Más a terhelhetősége.
2022. márc. 25. 15:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!