Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy nyerhetném ki ezt excelbe?

Hogy nyerhetném ki ezt excelbe?

Figyelt kérdés

Bkv menetrendekből szeretnék egy excel táblázatot készíteni, amiben a járatokban fel van sorolva, hogy mindkét időpontban milyen időpontokban érinti a megállókat.

Azért kell, mert egy járatot keresek. Van négy időpontom.

Egy járat megy 'A' kezdő megállótól 'B' végállomásig.

Érintik 'X', és 'Z' megállókat.

'X' megállót 7:27kor, 'Z' megállót 7:44kor.

Majd ugyanez a járat megy 'B' kezdő megállótól 'A' végállomásig, és érinti 'Z', és 'X' megállókat.

'Z' megállót 16:09kor, 'X' megállót 16:26kor, de ha egy kicsit késik, akkor 16:27kor.

Az mindegy, hogy 'A' és 'X' ugyanaz a megálló-e, valamint 'B' és 'Z' ugyanaz a megálló-e.

Az(oka)t a járato(ka)t szeretném megtalálni amely(ek)re igaz a fent megadott adat.

Ehhez szeretnék, igazából bármilyen segítséget.

Hogyan nyerhetem ki, és honnan az adatokat a kereséshez, megoldható-e, hogy az adatok kinyerése után, berakjam excelbe, stb, stb.

Előre is köszönöm a segítséget.

2022. márc. 3. 19:18
 1/10 anonim ***** válasza:
60%

A BKK adataiból tudsz kiindulni.

Van egy mmenetrendi keresőjük:

[link]

amiben tudsz kezdő- és végállomás illetve köztes megállók szerint járatokat szűrni.

Ennek van egy térképes felülete:

[link]

[link]

Illetve - ha konyítasz valamit a programozáshoz - ennek van egy programozói felülete, amin keresztül lekérheted az adatokat:

[link]

és kigyűjtheted vele a neked tetszőket.

2022. márc. 3. 22:40
 2/10 A kérdező kommentje:

1#, Nem válaszoltál a kérdésemre.

Azzal kezded, hogy megadhatok megállókag, miközben tisztán és érthetően leírtam, hogy én a megállókat keresem.

2022. márc. 4. 08:34
 3/10 anonim ***** válasza:

Ne haragudj kérdező de autista vagy? Ez már a sokadik ilyen kérdésed és hőbörögsz ha valaki válaszol. Elég gáz ez így.

Menj el a BKK-hoz dolgozni és ott megkapod ezeket az adatokat első kézből. Jobb megoldás nincs.

2022. márc. 4. 10:02
 4/10 anonim ***** válasza:

"miközben tisztán és érthetően leírtam, hogy én a megállókat keresem."

Nem, nem azt írtad. Idézlek:

"mert egy járatot keresek

...

Az(oka)t a járato(ka)t szeretném megtalálni amely(ek)re igaz a fent megadott adat."

A leírásod szerint járato(ka)t keresel, nem megállókat.

Egyébként a megállók nevei is összegyűjthetőek a #1-es hozzászólásban említett menetrendi kereső oldaláról.

2022. márc. 4. 10:39
 5/10 A kérdező kommentje:

3#, Nem hőbörgök. Nem az a baj, ha valaki válaszol, hanem ha úgy tesz mintha nekem alap adat lenne az, amit én keresek.

4#, A megállókat tudnám, akkor a járatot is tudnám. Ha a járatot tudnám, a megállókat is tudnám.

Szóóóvaaal....

És mit csináljak több ezer megálló névvel??? O.o

2022. márc. 4. 11:00
 6/10 anonim ***** válasza:

#5: A #2-es hozzászólásodban meg pont a megállókat hiányolod - tessék, ott vannak.

Több ezer van? Meglehet, Budapest egy hatalmas város, bonyolult tömegközlekedéssel.

2022. márc. 4. 11:28
 7/10 A kérdező kommentje:

6#, Mi az, hogy tessék ott van?

Hol?

Hol tudok időpontok alapján megállókat keresni?

2022. márc. 4. 19:16
 8/10 anonim ***** válasza:

#7: "Hol tudok időpontok alapján megállókat keresni?"

#2-es hozzászólásodban nem említetted, hogy "időpontok alapján".

Csak annyit - idézem - hogy "én a megállókat keresem".

De egyébként mind a járatok, mind a járatokhoz tartalmazó tartozó megállók szerepelnek a #1-es hozzászólásban említett menetrendi kereső oldalon, ahonnan - bár PDF-formátumban, de - elérhetőek az üzemidők és járatsűrűségek, amiből kiszámolhatóak az időpontok is - például: 1-es metró (Vörösmarty Tér - Mexikói út viszonylatban), Oktogon megállónál: [link]

2022. márc. 4. 19:31
 9/10 A kérdező kommentje:

De nem tudok időt beírni.. Szóval ugyanúgy használhatatlan... :///

Hiába van ott az idő is, nekem a kezdő adatom az idő.

2022. márc. 4. 20:52
 10/10 anonim ***** válasza:
#9: Nem használhatatlan - legalábbis az átlag felhasználó számára, akit egy adott megálló esetén az érdekli, hogy mikortól, meddig, milyen időközönként jár az adott kezdő és végállomású járat, és mennyi utazási időre számíthat, mire a célállomásig eljut - csak a te speciális felhasználású esetedben nagyon sok a változó tényező: mind a járat száma, mind a kezdő és végállomása, mind a köztes állomás neve. Éppen ezért neked végig kell ellenőrizni, ami bizony időigényes feladat.
2022. márc. 4. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!