Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux Mint lecsatlakozik a...

Linux Mint lecsatlakozik a wifi-ről, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tegnap telepítettem 64 bites Linux Mint 20.3 rendszer xfce felülettel, Windows 10-es rendszer mellé. Ha a linux-szal indítom a gépet, akkor folyamatosan lecsatlakozik a wifi-ről, és azt írja, hogy le van tiltva, míg a Windows-on minden tökéletesen működik. Érdekes még, hogy amint lecsatlakozik a linux a wifi-ről, az androidos telefon is azt írja, hogy a wifi le van tiltva, és nem tudok felcsatlakozni.

A wifi adapter: ASUS USB-N10 150Mbps 11n Wireless USB dongle

A router: Tenda router ac1200 ac6 v2.0

A mobil: Blaupunkt SM02 2019 Dual SIM

Mind a két eszközön a 2.4MHz-s wifi-t használom.

Vajon mi lehet a probléma, és mit tudnék kezdeni vele?

2022. febr. 26. 12:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Nincs fix IP beállítva a wifire Linux alatt?
2022. febr. 26. 13:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Nincs, ugyanúgy dhcp-ről kapja, mint a Windows. Már az is felmerült bennem, hogy a routerrel, van valami, de amikor a Linux és az Android lecsatlakozik, a másik Windows-os gépen ugyanúgy van wifi, ugyanolyan usb-s adapterrel, mint az enyém.
2022. febr. 26. 14:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Gyanús, hogy az Adroidot is ledobja a Linuxal együtt. A routeren nincs lekorlátozva az egyszerre csatlakozó kliensek száma? Router firmware mikori? MAC szűrés be van állítva?
2022. márc. 6. 21:12
 4/6 A kérdező kommentje:

A wifi jelszón kívül nem változtattam semmit a routeren, így se a csatlakozó kliensek számát nem korlátoztam, se MAC-cím szűrést nem állítottam be.

Új firmware már próbáltam keresni, de v2.0-ra a V15.03.06.51_multi verziónál újabbat nem találtam, online frissítésnél is azt írja, hogy: "Nem áll rendelkezésre újabb verzió.". A mostani firmware verzió 2020. 10. 27-én lett kiadva.

Egyébként a router már évek óta tökéletesen működik, eddig nem volt vele semmi gond, nem is lett áthelyezve más helyre.

Ha valaki tud segíteni firmware frissítésben azt nagyon megköszönném.

Köszönöm szépen a választ!

2022. márc. 6. 22:15
 5/6 anonim ***** válasza:
Próbálj beállítani másik csatornát a Wi-fi nek, lehet hogy zavarja a szomszéd wi-fi. Amúgy laptopon van a Mint vagy asztali gép?
2022. márc. 6. 22:39
 6/6 A kérdező kommentje:

Asztali gépen van a mint. Holnap kipróbálok más csatornát, és jelentkezem, hogy mi lett.

Köszönöm a választ!

2022. márc. 6. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!