Linux Mint lecsatlakozik a wifi-ről, mit tegyek?
Tegnap telepítettem 64 bites Linux Mint 20.3 rendszer xfce felülettel, Windows 10-es rendszer mellé. Ha a linux-szal indítom a gépet, akkor folyamatosan lecsatlakozik a wifi-ről, és azt írja, hogy le van tiltva, míg a Windows-on minden tökéletesen működik. Érdekes még, hogy amint lecsatlakozik a linux a wifi-ről, az androidos telefon is azt írja, hogy a wifi le van tiltva, és nem tudok felcsatlakozni.
A wifi adapter: ASUS USB-N10 150Mbps 11n Wireless USB dongle
A router: Tenda router ac1200 ac6 v2.0
A mobil: Blaupunkt SM02 2019 Dual SIM
Mind a két eszközön a 2.4MHz-s wifi-t használom.
Vajon mi lehet a probléma, és mit tudnék kezdeni vele?
A wifi jelszón kívül nem változtattam semmit a routeren, így se a csatlakozó kliensek számát nem korlátoztam, se MAC-cím szűrést nem állítottam be.
Új firmware már próbáltam keresni, de v2.0-ra a V15.03.06.51_multi verziónál újabbat nem találtam, online frissítésnél is azt írja, hogy: "Nem áll rendelkezésre újabb verzió.". A mostani firmware verzió 2020. 10. 27-én lett kiadva.
Egyébként a router már évek óta tökéletesen működik, eddig nem volt vele semmi gond, nem is lett áthelyezve más helyre.
Ha valaki tud segíteni firmware frissítésben azt nagyon megköszönném.
Köszönöm szépen a választ!
Asztali gépen van a mint. Holnap kipróbálok más csatornát, és jelentkezem, hogy mi lett.
Köszönöm a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!