Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Dockerben mennyire szokás...

Dockerben mennyire szokás több alkalmazást futtatni 1 konténerben?

Figyelt kérdés
Gondolok itt App + DB, vagy akár több szerver egy konténerben.
2022. febr. 22. 11:16
 1/7 anonim ***** válasza:

szerintem nem jellemző, persze meglehet oldani

eleve a dockernak az az egyik lényege, hogy minél több apró darabra szedd szét az alkalmazásod és a hozzá kapcsolódó dolgokat

2022. febr. 22. 13:23
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem szokas, gyakorlatilag monolith architekturat futtatnal dockerben.
2022. febr. 22. 13:24
 3/7 A kérdező kommentje:

melyik érné meg jobban szerintetek?

1:

KVM virtualizációval bérelni egy erősebb VPS-t, erre rakni a szerver (mysql, mongo db, saját szerver programok 2-3 példányban, később több) alkalmazásokat

2:

ugyanaz, mint fentebb, csak erre rakni egy dockert és egyesével konténerbe rendezve

3:

Konténer virtualizációval bérelni egy erősebb VPS-t és arra rakni a fentebb írtakat

költséghatékonyság miatt inkább erősebb vas szétosztására gondoltam és nem több kisebbet bérelni, mivel a nagyobb csomag jobb árban jön ki, mint több kisebb

2022. febr. 22. 15:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez valami nagyon biztonság kritikus alkalmazás, vagy miért nem valamelyik cloud providernél hostolod?
2022. febr. 22. 23:52
 5/7 A kérdező kommentje:

#4:

játékszerver főleg

viszont nem kell mindent adatbázisban tárolni, hanem az adott szerverek memóriában tárolják a dolgokat

mellette ugye vannak DB-k

a patch szerverek fájlokat osztanak csak meg

mindenkinek meg van a maga feladata és nem egy nagy szervert akarok, viszont egymás mellett 1 VPS-en több el tud döcögni

amíg nem pörögnek nagyon a játékok addig több játékszerver elfut egymás mellett, később meg kubernetes lesz az egyszerű skálázhatóság miatt

2022. febr. 23. 00:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem szokás, de nem tilos :-) Mondjuk egy app+db kombót már nem tennék egybe, de korábbi, nem docker-be tervezett, pl. cron scriptekkel megoldott időzített feladatok miatt az app+cron már lehet ilyen. Arra érdemes ez esetben figyelni, hogy valamilyen init rendszert használj belül, mert különben nem fogod tudni, ha valamelyik processzed megdöglik. Én a phusion baseimage-et szoktam erre használni, de lehet csinálni sajátot is.
2022. febr. 23. 21:15
 7/7 A kérdező kommentje:

igen ezekre figyelni akarok

redis + app is lehet jó, bár mivel én írom a szervert esélyes, hogy saját memória kezelő gyorsabb lenne, mint a redis

2022. febr. 23. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!