Dockerben mennyire szokás több alkalmazást futtatni 1 konténerben?
szerintem nem jellemző, persze meglehet oldani
eleve a dockernak az az egyik lényege, hogy minél több apró darabra szedd szét az alkalmazásod és a hozzá kapcsolódó dolgokat
melyik érné meg jobban szerintetek?
1:
KVM virtualizációval bérelni egy erősebb VPS-t, erre rakni a szerver (mysql, mongo db, saját szerver programok 2-3 példányban, később több) alkalmazásokat
2:
ugyanaz, mint fentebb, csak erre rakni egy dockert és egyesével konténerbe rendezve
3:
Konténer virtualizációval bérelni egy erősebb VPS-t és arra rakni a fentebb írtakat
költséghatékonyság miatt inkább erősebb vas szétosztására gondoltam és nem több kisebbet bérelni, mivel a nagyobb csomag jobb árban jön ki, mint több kisebb
#4:
játékszerver főleg
viszont nem kell mindent adatbázisban tárolni, hanem az adott szerverek memóriában tárolják a dolgokat
mellette ugye vannak DB-k
a patch szerverek fájlokat osztanak csak meg
mindenkinek meg van a maga feladata és nem egy nagy szervert akarok, viszont egymás mellett 1 VPS-en több el tud döcögni
amíg nem pörögnek nagyon a játékok addig több játékszerver elfut egymás mellett, később meg kubernetes lesz az egyszerű skálázhatóság miatt
igen ezekre figyelni akarok
redis + app is lehet jó, bár mivel én írom a szervert esélyes, hogy saját memória kezelő gyorsabb lenne, mint a redis
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!