Windows 10 telepítése után 30-33%-on van a RAM úgy, hogy még semmit nem telepítettem rá ez normális?
7-esen 25-26 volt. Gondolom ez a sok számomra tök felesleges beépített kis alkalmazás az oka. Nem lehet ezt a sok beépített szir-szart eltávolítani? Edge, onedrive, posta, hírek amiket a képembe tol, meg minden más már nem is emlékszem
education verzió
Mekkora memóriából foglal ennyit?
Ránéztem az enyémre, Win 11; torrent seedel, videókártya drivert most frissítek, netezek, szól a zene Youtube-ról.
30%-os kihasználtság--> 4.6/16Gb
mi a gondod?
8GB nal 3GB nal kevesebb az nem veszes 6 nal 2GB
4 nel 1.33
ez utobbi egesz termeszetes
egy teljesen tiszta windows uresen 1-1,5GB korulit eszik
fuggetlen kiadasatol mindegyik 7,8,10...
ellenben ha nem 4GB od van akkor tenyleg gond lenne
masfelol 4GB ot 10 eve se volt erdemes hasznalni...
persze boviteni penz
kerdes van e gyakorlati gondod
win10 en nem nagyon tudsz mit kikapcsolni letiltani, amit igen az nem hoz tul sokat hogy megerje
win10 en ugyanugy tudod hasznalni ccleaner t
"gond lenne" marmint erdekes hogy miert eszik tobbet mint kellene
persze gond nem feltetlen, de valami plusz progi kell legyen akkor ott
visszarakom a 7-et. persze nem tudom, hogy játék közben jobb/rosszabb/ugyanolyan lesz-e.
egyébként kicsit utánaolvastam, elvileg PowerShell-el ki lehet gyomlálni ezeket az alkalmazásokat
A RAM azért van, hogy használva legyen. Ha több van lefoglalva, azt jelenti hogy hamarabb indulnak majd az alkalmazások, stb. Minek a 8GB RAM, ha szinte mind üresen akarod hagyni? Akkor tegyél bele csak 4GB-ot.
Nekem most 46% van használatban a 16GB-ból, úgy egy tucat alkalmazással és ugyanennyi Firefox tab-al.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!