Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux greeter/grafikus felület...

KmsRys kérdése:

Linux greeter/grafikus felület miért nem tölt be?

Figyelt kérdés
Van egy 2006-2007 körüli alaplapom itthon, amin próbáltam Arch Linuxot Xfce-vel, de még a greeter (LightDM) se jön be. Próbáltam még SDDM-et is, de azzal se volt jó. Mindkettő esetén csak addig jut el, hogy csak az egérmutató látszik (lehet mozgatni), és fekete háttér, semmi más. Nem hozza be azt a felületet, ahol be tudok jelentkezni. Ha átlépek a TTY2-re, akkor ott be tudok jelentkezni, de csak grafikus felület nélkül, de úgyse tudtam elindítani a grafikus felületet. Néztem, hogy az ArchWikin hátha van erre valami troubleshooting, de semmi (vagy csak én nem találom?). A lényeg, hogyha másik gépre teszem ezt az SSD-t, akkor teljesen jól működik, bejön minden. Ennek az alaplapnak a típusa ASUS P5L-VM 1394, Intel Core2 CPU-val, integrált Intel GPU-val és 2 GB memóriával. Valahogy megoldható lenne, hogy bejöjjön a grafikus felület rendesen? Vagy ha ez valami kompatibilitási probléma, akkor van valami olyan Linux distro, ami menne ezen GUI-val? Nem is muszáj teljes asztali környezet, egy ablakkezelő elég lenne.

2022. febr. 1. 19:05
1 2
 1/14 KDani14 ***** válasza:
Video drivert feltetted?
2022. febr. 2. 07:08
 2/14 anonim ***** válasza:
Biztos a driverrel kéne mókolnod. Ha mindegy a distro, akkor a helyedben ehelyett én Mint-et tennék Mate-tel.
2022. febr. 2. 08:16
 3/14 Tom Benko ***** válasza:
A greeterhez van felület is beállítva? A konfigot nézd meg!
2022. febr. 3. 14:04
 4/14 A kérdező kommentje:

Ha másik gépre teszem ezt az SSD-t, akkor ott hibátlanul működik, csak ezen nem. Szóval magával a greeterrel nincs gond. Amúgy mennyi videó memória kell neki? A neten nem találtam erről információt. 8 MB elég? Csak mert többet nem lehet beállítani a BIOS-ban.

Próbálni akartam még Manjaro live USB-t, csak az a baj, hogy hiába van 8 USB port, egyik se működik.

2022. febr. 3. 21:21
 5/14 anonim ***** válasza:
A biosban csak a kizarolagossagot allitod, azaz hogy mennyi memoria van zarolva a tobbi alkalmazas elol. Lehetne 0 is, ettol meg az igp annyit kap, amennyit igenyel (es persze amennyi jut neki a szabad rambol).
2022. febr. 4. 06:28
 6/14 Tom Benko ***** válasza:
Ahogy nézem, a grafikus felület sem indul nálad. Lehet, hogy driver probléma lesz.
2022. febr. 4. 13:26
 7/14 Tom Benko ***** válasza:

Konzolból startx parancsnak mi a kimenete?

# startx 2&> error.log

Után az error.log fájlban vannak-e (EE) kezdetű sorok?

2022. febr. 4. 13:27
 8/14 A kérdező kommentje:

Igen, sok ilyen kezdetű sor van.

Itt egy kép róla, remélem, hogy olvasható:

[link]

2022. febr. 4. 16:05
 9/14 A kérdező kommentje:

Sikerült megoldani! Valóban egy driver hiányzott, telepítettem az xf86-video-intel nevű csomagot, és így már jó!

Eszembe nem jutott volna, hogy pont az Intel driver nincs benne a Linux kernelben, főleg, hogy opensource az is.

2022. febr. 4. 17:10
 10/14 Tom Benko ***** válasza:
Na, ennek örülök.
2022. febr. 5. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!