Valóban egy év alatt lehet belőlem frontend developer?
Valamennyire értek a számítástechnikához, viszont teljesen más területen dolgozom, nem jó fizetésért.
Egy ideje foglalkoztat a web fejlesztés, azon belül inkább a front end rész. Sokat olvasgattam a dologról redditen és egyéb helyeken, akiket egy év tanulás után alkalmaztak web developernek.
Találtam több ilyen videót is youtuben, ami azt állítja, hogy ez lehetséges.
Egy példa: https://www.youtube.com/watch?v=-_X6PhkjpzU
Szerintetek is elérhető, hogy valaki, aki csak nagy vonalakban ért a HTML-hez, és semmi másoz, hogy megtanulja ezen dolgokat nagyjából egy év alatt?
(html, css, javascript, react, sass ..)
És ez elég ahhoz, hogy alkalmazzanak junior front end developernek valahol?
Attól függ, hogy mennyi időd, kitartásod és pénzed van.
Elsősorban időd és kitartásod, de iszonyú sokat tud segíteni egy profi kurzus, vagy akár csak online videók.
A Youtube azért valamelyest vérszegény sajnos. Nekünk pl a cégnél van Udemy előfizetés, és valami hihetetlen jó tanfolyamok vannak rajta.
Docker-t, ElasticSearch-öt és Redis-t is tanultam mostanság onnét, és sokkal jobb anyagok vannak, mint ingyenesen.
Teszem hozzá, DevOps-os vagyok, nem frontendes, neked más dolgok kellenek majd.
Ha van rá napi 2-3 órád, akkor sokáig el lehet jutni 1 év alatt :)
Ha csak szombatonként van 3-4 órád, akkor nem :(
Igen, udemys anyagaim vannak.
Jelenleg ezt követem:
A html-en túl vagyok, és a css alapjain is átrágtam magam. Ma kezdtem, 5 órát foglalkoztam vele.
Az egész anyag egyébként majdnem 40 óra :o
Ha ez menni fog, akkor ugyanettől a szerzőtől van javascript is. Az majdnem 70 órányi anyag, de megcsinálom!
Jonas html css után, kezdj neki az advancednak. Utána a JavaScript-es képzésének, majd keress egy react vagy vue framework képzést udemy-n. Utána portfolio és kész. Bootstrap, material ui, react-hez framer motions. Stb. Github-od is legyen.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!