Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen gamer pc vegyek?

Milyen gamer pc vegyek?

Figyelt kérdés

sziasztok egy gamer pc-t szeretnénk össze rakni magamnak de nem most mert a jelenlegi asus rog strix rtx 2070 em még 2022 játékokra tökéletes

de 2023-ra már van bennem kétely

nézegettem a videokártya árakat kész horror!!!

youtube videó készült erről és a hozászolásokat nézegettem mindenki konzolra vált olyan is aki eddig pc.s volt

én nem akarok konzolra váltani

1.000.000 ft-bol össze lehet rakni egy felső kategóriájú gépet 2023 ra?

tudom hogy nem látunk előre de azért ennyi pénzből már el lehet gondolkodni szerintem vagy talán mégse?

2022. jan. 12. 14:20
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

hát igen de úgy halottam hogy jövőre le esnek az árak bár nem lehet tudni

de 1.000.000 ft-bol szerintem ki lehet hozni egy jó gépet el szált videokártya árai mellett is vagy is remélem

2022. jan. 12. 16:33
 12/15 anonim ***** válasza:

azért már egy nagyon jó ALIEN WARE-t is kapsz :)

csak nem asztali

2022. jan. 12. 16:36
 13/15 A kérdező kommentje:
eszt nem értem :D ki fejtenéd bővebben ?
2022. jan. 12. 16:42
 14/15 A kérdező kommentje:
most már értem :D
2022. jan. 12. 18:12
 15/15 anonim ***** válasza:

10!! Kérlek, ne írj valótlanságokat. Teljesen téves dolgokat írsz!!

„A lényeg, hogy lassan 3 éve horror árak vannak, és állítólag ez akár 5 évig is kitolódhat még.”

Horrorárak konkrétan 1 éve vannak!! Tavalyelőtt szeptemberben még 35 ezerért vettem RX470 8GB kártyát, csak úgy dobálták ki őket a bányászok.

2020 őszén indultak feljebb a videokártya árak, akkor még az új széria (rtx3000) chiphiánya miatt (memória). Karácsony után robbant a bomba (ethereum és a többi kriptovaluta kilőtt), és az újévben, tehát tavaly januárban elszálltak az árak a videokártya piacon. Márciusban már 130 ezret ért a videokártyám, most 160-ért megy. Másfél éve még kánaán volt...

„Sajnos sokban függ attól, hogy hány aktív munkás van, és elég sok köze van így a vírushoz is.”

Már semmi köze nincs ezekhez. A PC szektorban NINCS chiphiány. Konkrétan a videokártyákon kívül mindenhol jó a helyzet. DDR5 küszködik a bevezetéssel, de ez mindegyik memóriaszabványnál így volt.

Videokártyáknál sem a chiphiány van vagy munkaerőhiány nem található meg. Sőt még a gyártókapacitást sem rónám fel... egyszerűen a kereslet irreálisan magas a bányászat miatt. Tehát a bányászat pontisan 1 éve virágzik!!! Nem lehet rá reagálni ilyen gyorsan egy olyan szektorban, ahol egy gyáregység beüzemelése ~5 év... nvidia tudta megcsinálni azt pl, hogy újrarendel a régebbi elvult gyártópartnerénél, és újra megjelentették az RTX 2060-at, 12GB VRAMmal (az eredeti 6 helyett). Bányászatra ideális...

2022. jan. 13. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!