Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen gamer pc vegyek?

Milyen gamer pc vegyek?

Figyelt kérdés

sziasztok egy gamer pc-t szeretnénk össze rakni magamnak de nem most mert a jelenlegi asus rog strix rtx 2070 em még 2022 játékokra tökéletes

de 2023-ra már van bennem kétely

nézegettem a videokártya árakat kész horror!!!

youtube videó készült erről és a hozászolásokat nézegettem mindenki konzolra vált olyan is aki eddig pc.s volt

én nem akarok konzolra váltani

1.000.000 ft-bol össze lehet rakni egy felső kategóriájú gépet 2023 ra?

tudom hogy nem látunk előre de azért ennyi pénzből már el lehet gondolkodni szerintem vagy talán mégse?

2022. jan. 12. 14:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Erre a kérdésre térjünk vissza egy év múlva...

Bányászat nem úgy tűnik, hogy alábbhagyna. A piac sem tud telítődni igazán, így az árak sem mérséklődnek. Nem várható nagy változás sajnos. Bármi új ha jön, az nem lecseréli a mostaniakat, nem nyomja lejjebb az árakat, hanem szépen kiegészíti a palettát felfelé...

Minden más alkatrésznél viszont szép mosollyal lehetünk 1 év múlva.

(Bár nem akarom elkiabálni, de már ijesztgettek azzal, hogy a nagy caches AMD procikkal milyen jól lehet mamd bányászni valami fasságot megint...)

Szóval alapvetően az intel ősszel adta ki a 12. gen felső kategóriáját, és most jan végén érkezik a lista közepe-alja. Gyakorlatilag a 12400F a stock 5600X teljesítményét hozza, a 12600K (6P+4E mag) meg lenyomja a 8 magos 5800X-et is (kivéve fogyasztásban)

Játékra ennél jobb meg aligha kell, de aki akar, az tud deljebb menni.

Jövő ilyenklr talán már a 13. generáció is betoppanhat.

AMD most ért egy nagy ciklus végére (AM4 fogalalatos platform). Ősszel érkezik az AM5, és a Zen4 architektúra, amivel egyértelmű cél, hogy visszahódítsák az első helyet az inteltől.

Közben a DDR5 fél lábbal betoppant... lassú és drága, de jövő ilyenkorra már akár változhat is a helyzet... ha most veszel, akkor egyértelműen még ddr4-et érdemes választani. Amd is azért csúsztatja az új platformot, mert még nincs értelme a gyenge+drága ddr5-ösok miatt erőltetni a minél hamatabbi megjelenést.

Ssd,hdd, ház, táp meg tartja az árát. Néha olcsóbb, néha drágább, néha vannak jó akciók, de se lefelé, se felfelé nem mozgunk.

Szóval egy gaming gépnél továbbra is a videokártya ára a lényeges, abban meg sajnos semmi jó nem várható... így ha van lehetőséged, várj ki, hátha mégis történik valami csoda... aztán ha nagyon eleged van, akkor válts.

Annyi előnyöd azért van, hogy a mostani kártyád is szép összeget ér, így az előrelépés nem olyan fájdalmas, mint pl nekem, aki nulláról akar építkezni.

2022. jan. 12. 14:35
 2/15 anonim ***** válasza:
még mindig nem értem a hőbörgés tárgyát. csúcsgépet raktam össze 380ból 2 éve.
2022. jan. 12. 14:40
 3/15 A kérdező kommentje:

most így kíváncsiságból össze raktam egy gépet pcx.en kíváncsi voltam arra hogy ha most össze tudok rakni egy gépet a nagy árak ellenére is akkor 2023 ban is össze fogok tudni rakni mert árak nem változnak mármint nem esnek de hallottam olyat is hogy vissza fog esni az árak bár ki tudja egyébként a gép így néz ki

processzor ryzen 7 5800x

MSI MAG B550 TOMAHAWK alaplap

NZXT Kraken X63 RL-KRX63-01 vízhűtés

G.Skill Trident Z RGB F4-3200C16D-32GTZR 2x16GB memória

Be quiet! 750W Straight Power 11 BN283 tápegység

Samsung 980 PRO 500GB M.2 SSD

Cooler Master H500P ARGB fehér/acélszürke számítógépház

ez 470 ezer és maradna 530 ezer videokártyára és találtam egy Gigabyte AORUS MASTER GeForce RTX 3070 Ti 2 év garival 515 ezeré és le nyomja a 2080 ti kártyát is

2022. jan. 12. 14:48
 4/15 A kérdező kommentje:
2 ik válaszoló az 2 éve volt most rakj össze 380 bol
2022. jan. 12. 14:54
 5/15 anonim ***** válasza:
3 ugyan már...
2022. jan. 12. 15:04
 6/15 anonim ***** válasza:
Gamingre az intel irány jobb. Most. Talán az 5800X3D változtat ezen, de aki ennyire a jövőre épít, az felejtse el az AM4-et már.
2022. jan. 12. 15:40
 7/15 A kérdező kommentje:
én csak kíváncsi voltam most mit lehet ki hozni az összegből
2022. jan. 12. 15:56
 8/15 anonim ***** válasza:

viccelsz?

55.000 Ft-ért vettem kb 4 éve egy VGA-t az a kártya most 75.000 Ft.

Én azt javaslom aki játszani szeretne és nem egy kifejezetten stratégiai játékkal, az inkább konzolt vegyen.

2022. jan. 12. 16:05
 9/15 A kérdező kommentje:
aki akar konzolra váltani az tegye én biztos hogy nem maximum gép mellé vennénk exkluzív címek miatt
2022. jan. 12. 16:11
 10/15 anonim ***** válasza:

Ezt csak említettem a konzolt.

A lényeg, hogy lassan 3 éve horror árak vannak, és állítólag ez akár 5 évig is kitolódhat még.

Sajnos sokban függ attól, hogy hány aktív munkás van, és elég sok köze van így a vírushoz is.

2022. jan. 12. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!