Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mennyi az élettartama a proci...

Mennyi az élettartama a proci hűtő ventilátornak asztali számitógépnél?

Figyelt kérdés
Mik a jelei ha már nem jó? Nem indul, nem pörög már? Ez nem kockázatos? Mármint hogy egyszer bedobja a törülközőt, én meg nem is látom, és nem forog. Így a proci is túl melegedhet és tönkre mehet, vagy nem?
2021. dec. 31. 13:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Jó eséllyel hallani fogod, amikor már haldoklik. Legtöbbször nem maga a ventillátor megy tönkre, hanem a csapágyazása, aminek hangja van. A legtöbb esetben a processzorban van védelem a túlmelegedés ellen, ilyenkor először csak elveszi a teljesítményt, utána meg egyszerűen kikapcsol a gép, és hiába akarod újra bekapcsolni, rögtön kikapcsol. Én is így jártam, de nekem csak a paszta öregedett el teljesen. Pár perc után mindig kikapcsolt a gép, mert túlmelegedett volna a processzor. Megjegyezném, hogy nálam már BIOS szerinti 75-80 fok környékén kikapcsolt. Pasztázás után tökéletes lett.

Visszatérve a kérdéshez, időben tudni fogod, ha haldoklik a ventillátor, vagy hang, vagy melegedés alapján.

2021. dec. 31. 13:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Végtelen+1 egy nap, nem szoktak tönkremenni, előbb hal meg az alaplapod. Amúgy meg ahogy #1 írja, megvédi magát a gép szerencsére.
2021. dec. 31. 15:16
 3/3 anonim ***** válasza:
Az élettartammal nincs gond. Baj, hogy elkezdenek csapágyasodni, kipárolog az olajfolyasék belőle, stb... hangos lesz. Hűtési teljesítménnyel ritkán van gond.
2022. jan. 1. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!