Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Jobban megéri a Contabotól...

Jobban megéri a Contabotól VPS S -t bérelni egy évre mint otthon üzemeltetni a gépet?

Figyelt kérdés

A VPS S 1 évre szóló bérleti díjam 40 000 forint.

Megérné bérlés helyett saját szervergépet venni és otthonról üzemeltetni?

A költség miatt kérdezem csak és kizárólag.

Előreláthatóan 5 évre kéne szervergép.

2021. dec. 6. 09:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Először is, megfelelő egyáltalán hozzá az otthoni neted?

Fix IP-d van?

Ki van véve szolgáltatói NAT alól?

Ha kell email küldés, SMTP-t engedi szolgáltatód?

2021. dec. 6. 09:53
 2/8 anonim ***** válasza:

"A költség miatt kérdezem csak és kizárólag."

Erre így nem lehet válaszolni.

Minden egyéb szempontból jobb a bérelt VPS.

2021. dec. 6. 10:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én alapvetően VPS párti vagyok, de erre tényleg nem lehet így válaszolni. Össze kell adogatni a költségeket, számításba kell venni az amortizációt is, meg kell nézni, hogy otthon milyen infrastruktúrát tudsz biztosítani a szervernek (áram, hűtés, folyamatos biztonsági mentés, esetleg backup kapcsolat), és ennek fényében összevetni a VPS költségeivel.
2021. dec. 6. 11:02
 4/8 A kérdező kommentje:

Telekomnál vagyok.

500 Mb/s internetem van, ára 11 000 forint egy hónapra.

Maga a szervergép fizikai formában van amit tudnék használni.

Fix IP -m van.

SMTP -t nem enged a telekom, de a contabo sem.

A szolgáltatói NAT az micsoda?

2021. dec. 6. 22:38
 5/8 anonim ***** válasza:

"500 Mb/s internetem van, ára 11 000 forint egy hónapra."

Jesszus, én 1GB-ért fizetek 6 ezret...

"SMTP -t nem enged a telekom, de a contabo sem."

SOHA nem fizetnék elő olyan VPS-re, amelyik megszabja nekem, hogy melyik portokat használhatom. Ha a Contabo igen, akkor azt ajánlom, keress másik VPS szolgáltatót.

"A szolgáltatói NAT az micsoda?"

Az otthoni előfizetést használó lakossági számítógépek nem a publikus interneten lógnak, hanem egy szolgáltatói alhálózat mögött, mert a világ összes IPv4 címe sem lenne elég ennyi gépnek. Ezzel az a baj, hogy a gép "kívülről", tehát az internet felől nem érhető el. Meg kell kérni a szolgáltatót, hogy vegyen ki a NAT mögül, általában nem szokott ezzel probléma lenni. Én anno péntek délután 6-kor hívtam fel a Digit, hogy legyenek már kedvesek kivenni NAT mögül, 10 perc múlva jött az sms, hogy a kérésemet teljesítették.

2021. dec. 7. 08:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Hogyha ezt mind megoldom.

Ha pl villanyszálmát nézzük, úgy megérné?

nekem jelenleg havi 40 000 forint a villanyszámlám, de nem futtatok itthon gépet.

2021. dec. 7. 12:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Most jön az a kérdés, hogy mit akarsz futtatni a VPS-en, és tényleg szükséged van-e az évi 40 ezres konstrukcióra, nem lehetne-e olcsóbban kihozni.

Ha csak azt veszem, hogy a VPS is évi 40 ezer, meg a mostani villanyszámlád is annyi és futtatsz szerver, akkor nyilván a VPS-el jobban jársz. De mint írtam, ez azért ennél összetettebb kérdés.

2021. dec. 7. 12:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem nagyon, 2 GB RAM kéne csak, most 8 GB van a VPS -el. De a contabo-nál ez a legolcsóbb csomag Windows -al. Ezalatt Storage VPS van 4 GB RAM -al de ha ahhoz veszek windows licenset akkor pont ugyan annyiba kerül mint a VPS S ami jelenleg van nekem. Akkor meg inkább élek a +4 GB RAM -al.
2021. dec. 7. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!