Téliesítőszett nélkül, szabad üzemeltetni (akár csak pár percig) 0 fok alatti kinti hőmérsékletnél beépített split klímát?
Papír szerint -15°C-ig bírja, de akkor már elég gyenge a teljesítménye.
Egész télen ment a nappalinkban egy 3,5kW Midea Blanc, reggel 7-től este 10-ig csak éjszakára volt kikapcsolva és -13°C-alatt pihentettem. Persze kipróbáltam hidegebben is egy rövid időre, működött.
Szerintem -10°C alatt már csak erőlködik.
Úgy gondolom, hogy fűtésre nem ez a legjobb választás, és ezen a téliesítés sem fog segíteni.
Köszönöm a válaszokat!
Ezek szerint az az állítás, miszerint téliesítés nélkül nem szabad fagypont alatti időben fűtésre használni a klímákat mert azok szinte biztosan tönkre fognak menni, az teljes butaság? Kezd ez az érzésem lenni.
Klíma nem is való fűtésre, hanem a tél elején és végén mikor 0, -5 fok van addig kell használni. Utána rendes fűtést kell.
Nekünk a nyaralóba arra is jó, ha odaérünk télen benyomom és rövid idő alatt langyosat ad, amíg a gáz nem fűt fel rendesen, annak idő kell.
Persze van távkapcsos megoldás, de mivel van klíma, nem szórakoztam vele.
Minden hűtő/fűtő inverteres hőszivattyús klíma képes fűteni,ez a midea blanc esetében -15 fokig lehetséges. Ezekben a gépekben védelem van így kikapcsol, viszont nem fűtésre találták ki ez annyit tesz, hogy opcióba tudja a fűtést, de nincs fűtésre optimalizálva. Az ilyen gépek amiket kimondottan erre gyártanak -20,-22,-25 fokig képesek működni. Az olyan ON/OFF vagy inverteres gépekbe amibe nincs téliesítő szett, azokba utólag lehet beépíteni. Egy tapasztalt profi klímaszerelő így csinálja: adott a szett, kültéri szétszed és beépít, tálcafűtés, kompresszor és kondenzvíz védelem, mások így ismerik karterfűtés.
Ahogy több kinn a - a klíma hatásfoka úgy csökken, ilyenkor több áramot fogyaszt. A szett védi a kültérit a fagyástól, ha ez nincs és fűtésre használják a klímát -okban, akkor fennáll a jegesedés veszélye. 50% az esély arra hogy elromlik vagy éppen nem, amiben van fagyvédelem az nem fog! Én már láttam szétfagyott klímát nem is egyet, de nem is volt benne fagyvédelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!