Munkahelyi hálózatot hogy lehet elérni?
Figyelt kérdés
Tegnap a rendszergazda megcsinálta a munkahelyemen hogy itthon a laptopomról is el tudjam érni a benti, munkahelyi hálózatot, VPN-elérést hozott létre. Most szerettem volna kipróbálni, mert meg kéne néznem valamit, de nem tudom, pontosan hogy érhetném el a hálózatot, a hálózaton lévő szervereket, azok tartalmát. Addig megvan, hogy a wifis résznél tudok csatlakozni a hálózathoz, aktív a hálózat, de a laptopról hogy érem el a szerver anyagait? Sajnos ma nem érem el az IT-sunkat, azért kérdezem itt, hátha egyszerű a megoldás. Köszönöm.2021. dec. 5. 10:11
1/12 anonim válasza:
A cégnél hogy éred el? Gondolom fel van csatolva hálózati meghajtóként. Otthon is ugyanúgy kell, \\ipcim vagy \\gepnev alapján.
2/12 A kérdező kommentje:
A cégnél csak leülök a gép elé és minden ott van. :D Sajnos nem nagyon értek ehhez. :/ Ha pl. tudom az IP címet, azt hova kell beírnom, hogy elérjem a szervereket?
2021. dec. 5. 10:27
3/12 anonim válasza:
Elindítod a Windows Intézőt (újkori nevén Fájlkezelő), és ahol az elérési út van, oda írod be.
4/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Beírtam oda az ip címet, de nem csatlakozik, azt írja, hogy "A windows nem tud kapcsolatot létesíteni a \\... összetevővel." Valamit még be kéne állítani?
2021. dec. 5. 11:09
6/12 A kérdező kommentje:
Ők meg kevésbé értenek hozzá, egyikük sem használ VPN-t.. Köszi..
2021. dec. 5. 11:39
7/12 anonim válasza:
Ha kaptál fájlokat, akkor csak be kell tallózni a megfelelő programban, ami a VPN-t kezeli. Ha nem kaptál semmit, akkor vagy kézzel állította be a programot neked és csak el kell indítanod a csatlakozáshoz vagy másféle VPN megoldást használnak a cégnél, ami manuális konfigurációt igényel.
8/12 A kérdező kommentje:
Rendesen csatlakozik, ki is írja, hogy "Csatlakoztatva", csak azt nem tudom, hogy ezután hol keressem a hálózaton lévő szervereket.
2021. dec. 6. 20:59
9/12 anonim válasza:
Ugyanott, ahol a munkahelyeden is eléred. Ha jól lett felkonfigurálva a VPN működnie kell.
10/12 A kérdező kommentje:
Munkahelyi gépen ha megnyitom a fájlkezelőt, rögtön ott vannak a hálózati helyek, ha csatlakozik VPN-re, itthon a laptopon csak a saját meghajtóimat látom.
2021. dec. 6. 23:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!