Milyen konfiguráció szükséges HD videók vágásához?
Sziasztok!
Jelenlegi konfigurációm: Gigabyte MA770-UD3, AMD Athlon 64 X2 6000+, 2GB 800Mhz CSX DDR2 RAM, Gigabyte Ati 3870 512MB VGA, 2x80GB Hitachi + 1x500GB Western Digital + 1x1TB Samsung HDD, Sennheiser HD202 fejhallgató, LG 5.1-es házimozi, Samsung HDTV monitornak használva.
A kérdésem az lenne, hogy mely alkatrészek azok, amelyek megakadályozzák azt, hogy rendesen, realtime tudjak HD videót vágni. 64 bites Windows 7-et és 64 bites Sony Vegas 9.0e-t használok. Igazából egyikhez se annyira ragaszkodom, tehát nekem pl. a Premiere Pro is tökéletes lenne a vágáshoz, a lényeg csak annyi lenne, hogy teljesen simán tudjak foglalkozni a videóvágással. RAM-ot kértem kölcsön havertól tesztelés céljából, ilyenkor 667-en futott a gép, viszont 4GB RAM volt benne. Ezzel semmi sem változott, ugyanúgy akadozott a kép lejátszáskor a Vegasban (most egy olyan projectről beszélünk, amiben nincsen semmi különleges áttűnés vagy effekt). Amikor a lejátszás fut, olyankor a proci folyamatosan 100% körüli értéken pörög (nemigazán megy 90% alá). Hozzá kell tennem, hogy az mkv formátumú 1080p-s videók se mennek tökéletesen sima lejátszóprogramnál (KM Playernél). És frissen telepített Windows-ról beszélünk. Tehát a kérdés adott, remélem valaki ismeri a témát rendesen, mert nekem nagyon fontos lenne, hogy rendesen tudjak foglalkozni a videóvágással.
Előre is köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!