Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » SSD telepítése laptopra?

Katoonene kérdése:

SSD telepítése laptopra?

Figyelt kérdés

Hali, segítségeteket szeretném kérni.

Ma vettem egy Lenovo Ideapad 3 laptopot, amiben nem a gyári ssd van, hanem a bolt tett bele valamit. Viszont már a windows telepítésnél elvérzek, mert nem ismeri fel a telepítő, a bios felismeri. Jobbra balra néztem már hozzá drivereket, értem azt is, hogy a telepítőben kellene lefuttatni az illesztőprogramot, de egyik se jó neki.

Az ssd neve samsung mzalq512halu-000l2

Köszi ha van ötletetek.

2021. nov. 26. 19:22
1 2
 11/18 HakapiszikMatyi ***** válasza:
27%
A BIOS látja, tehát csatlakoztatva van, és felismeri. Nem ezzel van a gond. Másik telepítőt próbálj, akár nem hivatalos forrásból. Amúgy is a regisztráció teszi legálissá, nem a letöltés helye. És telepítés vége előtt ezt nem kell megadni. Próbálkozz másik Win telepítővel.
2021. nov. 26. 21:17
 12/18 A kérdező kommentje:

Következő próbám gpt-uefi ntfs rendszerben,

Microsoft.Windows.Multiverse.64bit.Hun.October.V1-fatebringer -t használva. Korábban már próbáltam, bár akkor fat32-ben, telepítőnél van is driver opció, hátha.

2021. nov. 26. 21:24
 13/18 anonim ***** válasza:

Kövesd a 8-as tanácsát!

Ne ssd drivert hanem irst/optane drivert keressél gyártó honlapján ha biosban nem találod a kikapcsolóját.

2021. nov. 26. 21:32
 14/18 HakapiszikMatyi ***** válasza:
Bocs, hogy így reagálok, de azt írod: "a bolt tett bele valamit." Ez, lehet, hogy egy fos, amit bele tettek. Van másik meghajtód, hogy kipróbáld? Ezt visszavinném.
2021. nov. 26. 21:45
 15/18 A kérdező kommentje:

Biztos van hozzá valami program, de ez lesz, visszaviszem. Elfogadom, hogy nem megy.

Köszi a segítséget

2021. nov. 26. 21:57
 16/18 P.O.C. ***** válasza:

[link]

Szerintem a két zip közül lesz valamelyik. Arról fogalmam sincs, hogy VDM -es vagy a Non-VMD kell-e.

Elvileg az UEFI-BIOS Configuration fülén van egy Intel VDM Controller beállítás, gondolom ha engedélyezve van akkor kell a sima VDM -em, ha tiltva van akkor meg a non-VDM, de lehet utóbbi esetben akkor már nem is kell a driver.

Mikor kiírja hogy nem talál meghajtót egy másik pen drive -ról betallózód neki (load driver gomb). Utána látnia kéne a meghajtót.

2021. nov. 27. 01:34
 17/18 A kérdező kommentje:

14: Pont nem láttam. Nem valamit, hanem Samsung mzalq512halu-000l2 lett bele téve. Számomra azért "valami", mert a gyári hdd helyett tett bele a bolt egy ssd-t, ami biztos nem a legjobb a piacon, sőt, de a Windowst bírja.

Igazából ez az a kategóriájú laptop, aminél teszek rá mi van benne, csak menjen.

16:letöltöttem,berakom a telepítős pendrivra, de nem érdekli.Ha cserélem a pendrive-ot, nem érzékeli már.

Biztos én rontok el valamit, mert még a neten se látom hasonló gondot.

2021. nov. 27. 05:30
 18/18 A kérdező kommentje:

Hu nagyon szépen köszönöm a segítséget, végre sikerült. Ha értenék hozzá úgy, mint ti, gyorsan összehámoztam volna a dolgot, de így sajnos átsiklottam 1-2 dolog felett. Esetemben ez az oldal segített rájönni

[link]

Fájlt letöltöttem, vmd-t kikapcsoltam (amit írtatok is, csak irst/optane) néven.

Felismerte azt a sz*rt, és nagy öröm.

Köszi még egyszer!

2021. nov. 27. 06:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!