SSD telepítése laptopra?
Hali, segítségeteket szeretném kérni.
Ma vettem egy Lenovo Ideapad 3 laptopot, amiben nem a gyári ssd van, hanem a bolt tett bele valamit. Viszont már a windows telepítésnél elvérzek, mert nem ismeri fel a telepítő, a bios felismeri. Jobbra balra néztem már hozzá drivereket, értem azt is, hogy a telepítőben kellene lefuttatni az illesztőprogramot, de egyik se jó neki.
Az ssd neve samsung mzalq512halu-000l2
Köszi ha van ötletetek.
SSD -hez nem kell driver, csak magához a vezérkőhöz amihez csatlakozik, vagyis az alaplapi chipsethez.
Arra tudok gondolni, hogy túlságosan elavult az op.rendszer telepítője, amivel próbálkozol, ezért nem ismeri fel jól az alaplapi chipset -et.
Nem látja, vagy csak nem tudod a meghajtóra felteleoiteni?
kétféle lehetőséged van
vagy DOS van a gépen, ami meg UEFI, az a GPT
MBR, az meg CSM leginkább.
Rufustól függ hogy csinálod a boot pen drive-t hozzá, esetleg próbálj meg biosban, engedélyezni, nézelődni valamit.
Sajnos az MBR vonal se lett jó. A telepítő elvileg friss, mert aránylag hivatalos helyről,
tehát elvileg fő oldalról van letöltve. Egyébként van virágbolti windowsom, de emlékszem kb fél éve jártam ugyanígy, hogy ssd bővítés miatt a benne lévő ssd-hez kellett valami program, de ott munkaidőben fel tudtam hívni a boltot, ahonnan vettem. Sajna nem tudom már milyen program volt, illetve az egy hp gép volt, és lehet az ssd se ez.
+ Vagy kikapcsolod a biosban az IRST-t (optane), vagy a pendrivera másolod a kibontott driverét és beadod neki partíció választásnál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!