Miért zárol magától a laptop?
Párom laptopja egy ideje minden előjel nélkül időnként zárolja magát.
Zárolás semmire sincs állítva (monitor lehajtásra van alvó állapot állítva, dfe nyilván nem hajtja le a monitort amikor a laptop magától zárolja magát, meg nem is alvóba megy hanem zárol a gép magától).
Van valakinek ötlete mi lehet ez?

OK, ha minden úgy van beállítva, mint a képen, akkor az utolsó tippem:
Win+R > regedit > Enter > menj a következő kulcshoz:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
jobb odalon válaszd a "DisableLockWorkstation"-t kattints rá duplán, értéket írd át 1-re > OK > gép újraindítása [link]
Köszi, megcsináltam, már csak az a kérdésem, hogy remélem most a zárolás helyett nem kezdi leállítgatni magát, mert még ezelőtt a DisableLockWorkstation módosítás előtt csinált egy olyat, hogy nem zárolta magát hanem kikapcsolta az nem tudom miért lehetett, remélem csak egyszeri eset volt!?
(Régebben volt ennek a laptopnak már olyanja is, hogy nem indult el egyáltalán akármit csináltunk vele, kihúztuk a töltőt, stb. Akkor az oldotta meg a problémát, hogy szétsszedtem a gépet, utána újra összeraktam :D )

A kettőnek nincs köze egymáshoz, ott valami más gond lehet.
Ha már szétszedted - gondolom kitakarítottad, átpasztáztad. Ezt amúgy is érdemes pár évente elvégezni. Lehet, most is azért "könyörög" a gép. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!