Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért zárol magától a laptop?

Miért zárol magától a laptop?

Figyelt kérdés

Párom laptopja egy ideje minden előjel nélkül időnként zárolja magát.

Zárolás semmire sincs állítva (monitor lehajtásra van alvó állapot állítva, dfe nyilván nem hajtja le a monitort amikor a laptop magától zárolja magát, meg nem is alvóba megy hanem zárol a gép magától).

Van valakinek ötlete mi lehet ez?

2021. nov. 19. 15:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Energiagazdálkodás/Speciális beállítások között nézz körül.
2021. nov. 19. 18:32
 2/17 A kérdező kommentje:
Ott mit keressek?
2021. nov. 19. 19:59
 3/17 A kérdező kommentje:

Általában semmit sem csinál párom amikor zárolja magát a gép, max egy kicsit megmozdítja a monitort (de ahogy írtam is a monitor teljes lehajtására sem a zárolás hanem az alvás van állítva):

De legtöbbször amikor megmozdítja az ember a motitort nem zárolja magát.

2021. nov. 19. 20:01
 4/17 anonim ***** válasza:

mit értesz zárolás alatt?

jelszó kérő bejelentkezés?

személyreszabás menü > zárolási képernyő > képernyőkímélő beállításai

2021. nov. 19. 20:09
 5/17 A kérdező kommentje:
Jelszót azt nem kér, csak kiírja, hogy gép zárolása, és utána úgy kell újra felébreszteni, mint amikor hibernálásból ébreszti a gépet az ember (igazából nem tudom mi a különbség a hibernálás és a zárolás közöütt, de az alvást azt tudom mi, no ez nem az), ez valami hibernálásszerű dolog amit csinál, csak zárolásnak nevezi, és elégé bosszantó, hogy csinál valamit az ember, közben a gép gondol egyet és zárolja magát, aztán mire újraindul ebből a hibernált állapotból eltart egy darabig.
2021. nov. 19. 21:44
 6/17 A kérdező kommentje:
(A zárolási képernyő testreszabásánál a személyreszabás menüben úgy látom csak magát a képernyőt lehetne állítani, de nem lehet letiltani a zárolást, hogy ne is zárolja magát a gép.)
2021. nov. 19. 21:47
 7/17 anonim ***** válasza:
Win+R > cmd > Enter > powercfg.exe -h off > Enter
2021. nov. 20. 09:20
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszi.

Remélem ez megoldja, mert valójában nem hibernálást, hanem zárolás szót ír a gép, de nem tudom van-e különbség?

Viszont még egy új infó: közvetlenül bekapcsolás után pár perccel csinálja ezeket a zárolgatásokat, később pedig már rendesen működik.

2021. nov. 20. 15:11
 9/17 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik van változás: most már leállítja magát a gép ahelyett, hogy zárolná.
2021. nov. 20. 18:17
 10/17 anonim ***** válasza:
személyreszabás > zárolási képernyő beállításokat nézted? [link]
2021. nov. 20. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!