Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha nem én vagyok egy dal...

Ha nem én vagyok egy dal szerzője, de eléneklem és felteszem youtube-ra, akkor a szerző létrehoztathat szerzői jogi követelést?

Figyelt kérdés

8 éve tettem fel egy egy Demjén Ferenc dalt, amit én éneklek, most Demjén Ferenc eltávolitatta szerzői jogi követelés miatt, és kaptam figyelmeztetést.

Ami érdekes hogy csomo Demjén Ferenc dal van még fent...

2021. nov. 14. 16:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Persze. Hiszen más szellemi tulajdonát használtad fel.
2021. nov. 14. 16:20
 2/14 anonim ***** válasza:

attól, hogy elkapnak egy tolvajt, még nem perelhet a tolvaj, hogy: "dehát a józsi és a béla is lopott, őket miért nem kapják el?"

Nem mondom, hogy tolvaj vagy, csak ha jogsértést követsz el, akkor jogsértés történt.

2021. nov. 14. 16:20
 3/14 A kérdező kommentje:

az oké, de több 1000 Demjén Ferenc dal, az miért van akkor fent?

Sőt olyan is van hogy Demjén Ferenc énekel és az van feltéve másik youtube fiokra.

Meg csomo Demjén Ferenc dala mixelve.

Több mint 10ezer követőm van, nem szeretém ha veszne. Van értelme megtámadni?

2021. nov. 14. 16:24
 4/14 anonim ***** válasza:

"az oké, de több 1000 Demjén Ferenc dal, az miért van akkor fent?"

Oké, hogy loptam, de rajtam kívül még ezren loptak. Ők miért vannak szabadlábon?

2021. nov. 14. 16:25
 5/14 A kérdező kommentje:
vegyük például Lady Gaga Shallow számát, több 100ezer másik videó van fent, ahol eléneklik random emberek, azt mondjátok hogy ilyet sem lehetne feltölteni?
2021. nov. 14. 16:28
 6/14 anonim ***** válasza:
Nekem is volt egy videóm, amit 20 ezer megtekintés után töröltek szerzői jogi hülyeségek miatt. Az internet eldugott részén találtam egy gyönyörű videót, de törölték. Nem éri meg kötekedni.
2021. nov. 14. 16:28
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy a tiédet levették, nem azt jelenti hogy másét nem fogják vagy eddig nem tették. A te szabálysértő tartalmaidért te felelsz és téged büntetnek, így azzal foglalkozz, ne másokkal.

Még most nézd át hogy milyen tartalmaid vannak fent, és mire kaphatsz jogos figyelmeztetést, és töröld őket. Mert ha hirtelen megjelenik még két ilyen figyelmeztetés, a harmadikkal együtt a csatorna tiltást is megkapod.

2021. nov. 14. 16:29
 8/14 A kérdező kommentje:

Nekem 200ezer megtekintés volt rajta, nem tudom miért zavart bárkit is. :(

Van amúgy pár videómon fent, amin szerzői jogi követelés van, de azokon csak a bevétel szerzésre nem vagyok jogosult.

Legtöbbjük olyan amit én "szerkesztettem".

Erre gondolok:

[link]

2021. nov. 14. 16:34
 9/14 anonim ***** válasza:
Ez sok mindentől függ. Éneklős csatorna üzemeltetőjeként mondom mindezt. A zenekiadók nagy része (nem mind!) megengedi, hogy elénekeld a dalt és feltedd, de csak úgy, hogy neked abból nem származhat bevételed, tehát hobbi, szórakozás céljából mehet, üzleti célból viszont már nem. Ahhoz is joguk van, hogy a bevételszerzést magukhoz irányítsák, tehát abból nekik lesz bevétele, nem neked. A mi videóink 90%-a így van fent, az abból származó bevétel a zene kiadóját illeti, ez nekünk rendben is van. Vannak viszont kiadók, akik ennyit sem engednek, mindent tiltanak. Ilyen például a Disney is, pedig tudunk Disney dalokat is és élő műsorban volt is, hogy előadtunk ilyet (ott a rendezvény szervezője intézi a jogdíjakat, te azt adsz elő amit akarsz, a szervező meg lejelenti és az alapján az Artisjusnak fizet), de YT-ra nem merjük felrakni, mert ők híresek róla, hogy mindent letiltanak. Akkor Demjén Ferenc is kilőve, bár őt nem terveztük. Somló Tamás van fent, nála is a bevétel teljes átadása a kiadónak van életben.
2021. nov. 14. 16:39
 10/14 A kérdező kommentje:

Pár videón, ahol nincs bevétel(jelenleg mondjuk még nincs amúgy sem)

Azokon ezt irja:

"A videóddal kapcsolatos Content ID-követelés nincs kihatással a csatornádra....stb stb"

Kérdés hogy ezen változtathat-e a szerző vagy a kiadó, amiben felhasználtam más tulajdonát, vagy itt csak simán nincs bevétel...

Mondjuk érdekes hogy a szerzői jog nincs hatással a közösségi irányelvekre...:

[link]

Ha minden igaz 90 nap múlva elévül ez a követelés, amit most kaptam.

2021. nov. 14. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!