Miért fagy a gépem? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Ezt a kérdést én tettem fel, ezekből van összerakva a gép: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__8..
2 Windows7 van rajta, mindkét rendszer alatt random módon fagy. A memória tudom, hogy kevés, de ezelőtt még kevesebb volt (512Mb) és akkor nem csinálta. Nem jelenik meg semmi kék halál ablak a fagyáskor. Annyi történik, hogy a vinyó olyan hangot ad ki mintha írna, de a visszajelző led fel sem villan, a jobb gombos menü bejön ha kattintok, de 2-3 kattintás után már az sem. Leállítani nemtudom, feladatkezelő nem jön be, minden leáll kivéve az egérmutatót. Ha mozgatom az egeret mozog a mutató is. Ha videót nézek vagy zenét hallgatok, ugyanez történik, csak az éppen lejátszott hangból egy másodperces részletet egyfolytában ismétel.
1. start/futtatás
2. beírni: CMD
3. A konzol ablakba beírni: CHKDSK /F
4. A konzol ablakban nyomni egy I-t.
5. Számítógép újraindítása
6. ne nyúlj semmihez, amíg nem látod a windows asztalt.
Ha nem jön be, akkor nézd meg(mozgasd meg) a merevlemez adat kábeleit, ha ott is minden jó, akkor merevlemez csere.
1 esnek: ez mi?
vagy mit csinál az a parancs?
A kérdező kommentje:
Amikor én cseréltem a gépem 2×2GB memóriát tettem bele. Az egyik egy év után beadta a kulcsot. Próbáld ki másik memóriával. Hátha mégis az a hiba.
Mint a kérdés óta már sokszor, most pár perce ismét lefagyott, azóta ezek a bejegyzések keletkeztek az eseménynaplóban:
2010.09.12. 1:44:24 PM - Hal
Leírás: A nagy pontosságú eseményidőzítő inicializálása a BIOS konfigurációs hibája miatt nem sikerült.
Az operációs rendszer egy másik elérhető platformidőzítőt fog használni a nagy pontosságú eseményidőzítő helyett.
Technikai segítséget a számítógép gyártójától kaphat.
Inicializálás állapota: 0x1.
2010.09.12. 1:44:40 PM - EventLog
Leírás: Az előző rendszerleállítás (2010.09.12. - 13:43:14) váratlan volt.
2010.09.12. 1:44:35 PM - KernelPower
Leírás: A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.
2010.09.12. 1:44:42 PM - EventLog
Leírás:Az átvitel bizonyos naplózási eseményeket kihagyott. 0
2010.09.12. 1:44:42 PM - Service Control Manager
Leírás: A szolgáltatás (Google Update Service (gupdate)) a következő hiba következtében leállt:
A rendszer nem találja a megadott fájlt.
2010.09.12. 1:44:49 PM - Service Control Manager
Leírás: A szolgáltatás (Otthoni csoport figyelője) leállt a következő szolgáltatásspecifikus hibával: %%-2147023143
--
Ha valakinek van valamilyen tippje, segítsen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!