Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért fagy a gépem? (Kérdésed...

Miért fagy a gépem? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést én tettem fel, ezekből van összerakva a gép: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__8..

2 Windows7 van rajta, mindkét rendszer alatt random módon fagy. A memória tudom, hogy kevés, de ezelőtt még kevesebb volt (512Mb) és akkor nem csinálta. Nem jelenik meg semmi kék halál ablak a fagyáskor. Annyi történik, hogy a vinyó olyan hangot ad ki mintha írna, de a visszajelző led fel sem villan, a jobb gombos menü bejön ha kattintok, de 2-3 kattintás után már az sem. Leállítani nemtudom, feladatkezelő nem jön be, minden leáll kivéve az egérmutatót. Ha mozgatom az egeret mozog a mutató is. Ha videót nézek vagy zenét hallgatok, ugyanez történik, csak az éppen lejátszott hangból egy másodperces részletet egyfolytában ismétel.

2010. szept. 2. 15:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

1. start/futtatás

2. beírni: CMD

3. A konzol ablakba beírni: CHKDSK /F

4. A konzol ablakban nyomni egy I-t.

5. Számítógép újraindítása

6. ne nyúlj semmihez, amíg nem látod a windows asztalt.

Ha nem jön be, akkor nézd meg(mozgasd meg) a merevlemez adat kábeleit, ha ott is minden jó, akkor merevlemez csere.

2010. szept. 2. 15:28
 2/12 anonim ***** válasza:
Próbáld ki külön-külön a memóriákat, mert mivel bővítés előtt nem csinálta, most meg igen, lehet, hogy gyári hibás volt a mit kaptál.
2010. szept. 2. 15:30
 3/12 anonim válasza:

1 esnek: ez mi?

vagy mit csinál az a parancs?

2010. szept. 2. 15:33
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A másik memóriát nem tudom visszarakni, mivel lassabb volt mint a mostani, lekorlátozta volna. Az új memóriát annó leteszteltem memtest86-al, nem talált hibát, de nem is röktön a csere óta kezdett fagyni, hanem pár hónapra rá. Amit az első leírt azthiszem lemezellenőrzés, de mindjárt megnézem.
2010. szept. 2. 16:03
 5/12 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

Amikor én cseréltem a gépem 2×2GB memóriát tettem bele. Az egyik egy év után beadta a kulcsot. Próbáld ki másik memóriával. Hátha mégis az a hiba.

2010. szept. 2. 16:20
 6/12 anonim ***** válasza:
A leirás alapján 99,9% hogy nem memória. Ha elindul a gép, akkor nem processzor. Lehet még alaplap, de inkább hibás érintkezés, vagy (a merevlemez kerregésből ítélve) lemezhiba. A memóriát más ok miatt is kizárnám.
2010. szept. 2. 16:30
 7/12 A kérdező kommentje:

Mint a kérdés óta már sokszor, most pár perce ismét lefagyott, azóta ezek a bejegyzések keletkeztek az eseménynaplóban:

2010.09.12. 1:44:24 PM - Hal

Leírás: A nagy pontosságú eseményidőzítő inicializálása a BIOS konfigurációs hibája miatt nem sikerült.

Az operációs rendszer egy másik elérhető platformidőzítőt fog használni a nagy pontosságú eseményidőzítő helyett.

Technikai segítséget a számítógép gyártójától kaphat.

Inicializálás állapota: 0x1.

2010.09.12. 1:44:40 PM - EventLog

Leírás: Az előző rendszerleállítás (‎2010.‎09.‎12. - 13:43:14) váratlan volt.

2010.09.12. 1:44:35 PM - KernelPower

Leírás: A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása.

2010.09.12. 1:44:42 PM - EventLog

Leírás:Az átvitel bizonyos naplózási eseményeket kihagyott. 0

2010.09.12. 1:44:42 PM - Service Control Manager

Leírás: A szolgáltatás (Google Update Service (gupdate)) a következő hiba következtében leállt:

A rendszer nem találja a megadott fájlt.

2010.09.12. 1:44:49 PM - Service Control Manager

Leírás: A szolgáltatás (Otthoni csoport figyelője) leállt a következő szolgáltatásspecifikus hibával: %%-2147023143

--

Ha valakinek van valamilyen tippje, segítsen!

2010. szept. 12. 14:04
 8/12 alfonz64 ***** válasza:
Processzor hiba nem lehet mert régen megy a gép de azért egy hőmérséklet figyelés jó lenne, hát én is a memóriára hibára gondolok teszteld le megint, gondolok hisz azt cserélted, a merevlemez-t is jó lenne letesztelni pl: HardDisk Sentinel, vagy tele másolni adattal töredezettség mentesítés, stb. Akár atól is adhat ilyen hangot a merevlemez hogy a táp kábele nem mindig érintkezik dugj bele másikat vagy ezt mozgasd meg nem-e katog ujraindul mikor mozgatod. Vegyél egy új adat kábelt mert lehet mikor beraktad a memóriát akkor azt is hajtogattad az nem olyan drága. De én minden esetre a táp-ra gondolok, mert az kevés meg kellet volna nézni mikor veszed a gépet hogy a proci keveset fogyasszon, meg a videó kártya ha egy 350 táppal akarod meghajtani, talán húzd le a DVD írót hátha vagy ha a táp oldalán rá van rajzolva hogy melyik ága menyire terhelheted jó számolgatást, vagy ha nincs rárajzolva akkor a papír amit adtak hozzá vagy amibe be volt csomagolva a táp, vagy probálkoz másik ágra rádugni a tápját. Az a gond hogy a több memoria vagy ha még gyorsabb is akkor több tápot vesz fel. A memóriát rendesen felismerte a bios annyinak látja mint amekkora, a biosban jól be van állitva a sebessége stb... Az alaplap honlapján ezt a fajta memóriát támogatja-e stb....
2010. szept. 12. 15:17
 9/12 alfonz64 ***** válasza:
Próbáld ki linuxal vagy xp telepítésél hogy ott is ezt csinálja-e. Mert lehet a win7 nem szereti.
2010. szept. 12. 15:18
 10/12 alfonz64 ***** válasza:
Talán érdemes lenne egy másik merevlemezzel is kipróbálni.
2010. szept. 12. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!