Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Laikusként újra tudom telepíte...

Laikusként újra tudom telepíteni a régi gépemet, amit csak inernetezésre használok?

Figyelt kérdés

Újra lett telepítve a sz.gépem, de úgy, hogy konkrétan minden régi dolog rajta maradt, ami annyit jelent, hogy minden driver kétszer van rajta, szóval a memóriája már ettől teli van. Egy ismerős telepítette nekem újra, de rosszabb lett, mint volt. :(

Az a kérdésem, hogy a régi drivereket le tudom-e valahogy törölni, vagy ha nem, én újra tudom-e telepíteni(lehet venni win 7 telepítő cd-t? Ha csak az kell hozzá persze.). Ez egy ezer éve sz.gép amúgy, de nekem munkára pont tökéletes, mert wifivel olyan gyors, hogy 8 órás munkát simán lenyomok home office-ban rajta. Egyedül az a gondom, hogy 1 db képet sem tudok feltölteni, ha kell, mert a rendszernek fenntartott hely tele van.

Sajnos sz.gép szerelő nem foglalkozik a gondommal, mert "elavult" win7 van rajta. 🥴

Esetleg ha Zalaegerszeg környékén tudsz ajánlani valakit, azt egy tábla csokival meg is hálálnám.

Köszi, ha segítesz!

2021. okt. 15. 15:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem egy nagy varázslat, de nyilván teljesen laikusként belefogni más tészta

https://www.youtube.com/watch?v=to2IpcEsPVU

2021. okt. 15. 15:58
 2/7 anonim ***** válasza:
45%
Először is, vegyél egy külső merevlemezt és mentsél le mindent. 1 terabájtos is elég, ha nincs rajta sok. Ha mindent levettél, akkor add át egy valódi szakembernek. Ha 4 GB és 64 bites, akkor Windows 10-re jó lesz, csak nem elég gyors, de ez a netedtől függ.
2021. okt. 15. 22:35
 3/7 anonim ***** válasza:
2021. okt. 15. 22:38
 4/7 anonim ***** válasza:
45%
Ja és persze kell egy takarítás, Wise Registry Cleaner-rel. Rengeteg fölösleges ideiglenes fájl lehet rajta. Ha újratelepítették, akkor Eset Internet Securityt tegyél rá, 30 napig ingyenes, aztán vedd meg évre, vannak kedvezmények is. De otthoni gépre ez a legjobb, nem a Defender.
2021. okt. 15. 22:43
 5/7 A kérdező kommentje:

Sikerült újra telepítenem az egész gépet teljesen számítógép analfabétaként, nőként, az egyes válaszoló által megosztott videó alapján.

Köszönöm a segítséget! Végre jó lett a gépem, és minden kellemetlenség nélkül tudok dolgozni rajta. 🤩

(3 helyi számítástechnika üzletet hívtam fel, egyikben sem foglalkoztak ilyen géppel. Nagyjából 2 órámba telt mire összevadásztam mindent, és végeztem, szóval ennyi idő alatt kereshetett volna x összeget egy hozzáértő. De nem bántam meg. Ha lejár a próbaidőszak, akkor megrendelem majd az aktiváló kódot 5900 forintért, és reményeim szerint hosszú évekig használnálhatom még a gépemet. 🤩)

Még egyszer köszönöm! 🤗

2021. okt. 27. 22:14
 6/7 anonim ***** válasza:
Örülök hogy segíthettem.
2021. okt. 28. 08:04
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok segítőim!

Ismét kérdezni szeretnék, ha már előzőleg is a segítségetekkel sikerült.

Szóval van egy sz.gépem, amin a gyerek játékai vannak fent(gta, stb), és ezt is újra telepíteném, de fogalmam nincs, hogy ezeket a játékokat miként tudom átrakni egy pendrive-ra, hogy utána visszategyem a gépre, ha újratelepítettem.

Tudna valaki segíteni ebben is?

2021. nov. 27. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!