Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A Manjarot honnan lehet GUI...

A Manjarot honnan lehet GUI nélkül letölteni?

Figyelt kérdés
Állítólag létezik sima CLI válzozatban is, de a hivatalos letöltés oldalán csak 3 féle van, 3 különböző asztali környezettel, GUI nélküli lemezkép nincsen. Azért kellene, mert valamiért nagyon rosszul működik nálam a Manjaro, elvileg a videókártya miatt. Ezért ki akarom próbálni azt, hogy utólag teszek rá desktopot, hátha úgy jó lesz. Tudom van az Arch Linux, de az azért nem jó, mert azt csak az archinstall paranccsal tudom feltelepíteni (a normál módon nem megy, mert nagyon bonyolult), az archinstall meg nem épp a legjobb. Hátha a Manjaronak egyszerűbb a telepítője.

2021. okt. 11. 18:20
 1/5 anonim ***** válasza:
2021. okt. 11. 18:26
 2/5 anonim ***** válasza:
51%

Régen az Architect működött, de már nem fejlesztik, legutóbb már nálam is szarozott. Végül az lett a nyerő, hogy felraktam az XFCE verziót, aztán legyalultam róla az XFCE-t. Nem a legelegánsabb módszer, de kifogástalanul működik.

"az archinstall meg nem épp a legjobb"

Mert miért, mi a baj vele?

2021. okt. 11. 19:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy próbát megér.

[link]

"A lap utolsó módosítása: 2021. szeptember 7."

2021. okt. 11. 20:30
 4/5 anonim ***** válasza:
55%

Nincs értelme annak, amit csinálni akarsz. A végén úgyis ugyanoda kell kilyukadnod, mint ha grafikus telepítővel telepítenéd, azaz hogy van egy grafikus drivered, ami ha működik akkor működik, ha nem akkor nem.

Ha nVidia vagy AMD kártyád van, akkor a Manjaro telepítő a bootnál megkérdezi, hogy zárt vagy nyílt driverrel akarod-e indítani, mint itt a képen: [link]

Próbáld ki mindkettőt.

Ezen kívül meg lehet próbálni adott kernelparaméterrel indítani a telepítő. Ehhez nyomd le az 'e' billentyűt, amikor látod a fent linkelt képernyőt. Ekkor valami ilyesmit fogsz látni: [link]

Pont oda, ahova a piros nyíl mutat (a quiet elé, vagy mögé, mindegy), írd be, hogy: nomodeset i915.modeset=0 nouveau.modeset=0 radeon.modeset=0

Valahogy így fog kinézni (csak ezek más, régebbi Linux disztrók):

[link]

[link]

Utána nyomj Ctrl-x-et vagy F10-et, és elindul a telepítő.

Egyébként ha be van kapcsolva a secure boot, kapcsold ki!

2021. okt. 11. 21:14
 5/5 anonim ***** válasza:
A manjaro azért működik rosszul, mert nem jó disztribúció. Nálam is rossz.
2021. dec. 18. 23:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!