Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hardveraprón megéri árulni?...

Hardveraprón megéri árulni? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Havi 100 ezret szeretnék csak keresni, szóval nem meggazdagodni szeretnék. Közel lakok Budapesthez, Kecskeméthez és Szolnokhoz is, szóval helyileg nagyon jól helyezkedek el és van kocsim is.

Amit eddig csináltam párszor, hogy vettem olcsóbban vidikarikat amiket árultak vagy hardveraprón vagy jófogáson, majd tovább adtam őket drágábban, ez pedig meglepően megérte kicsiben, mert egy kártyán nettóban 5 és 20 ezer forint között volt, de medián az inkább 10 ezer körül. Viszont ilyet ritkán tudtam csinálni és nem tudom mennyire érné meg és azt sem tudom, hogy mások milyen formában kereskednek ott/mit csinálnak, hogy megérje nekik.

Elfogadnék szívesen tippeket, meg kritikát is, nem csak jót szeretnék hallani, szóval ne kíméljetek:D

Van amúgy tőkének 4millió forintom, de mindet nem szeretném beleölni azért.

2021. okt. 10. 16:31
 1/10 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

helyesen a kerdesed nem inkabb az hogy nyereszkedni megeri e?

eleve amit ott veszel azt nem szabad(na) ott eladnod pusztan profit miatt rovid idon belul

igazabol inkabb "fuvarozas" feleseg az amit latok ebben

vagyis a szallitassal profitalhatnal

inkabb mint pusztan "kozvetitessel" (kozvetitesi dijjal)

egy kocsiba befer sok hardver (vga... vagy epp proci, ram)

szoval akar hasznalt pc/hardver vallalkozasoknak is fuvarozhatnal "nagyban"

2021. okt. 10. 16:47
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2021. okt. 10. 17:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ment a zöld mindenkinek!

Ezt kifejtenéd kicsit bővebben? Kissé tudatlannak érzem magam, de nem találkoztam még használt pc/hardver üzlettel, azt hittem ezt mindenki online csinálja. Akkor lényegében arra gondolsz, hogy felvásárlok jó áron online nagyobb mennyiségben hardvereket, majd eladom egyben egy ilyen kereskedésnek? Ők nem veszik be jóval piaca ár alatt?

Amúgy köszönöm a tippet, tényleg közel lakok Bp-hez, így nem hangzik rosszul.

2021. okt. 10. 18:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk egy növekvő árú terméknél nem valami nagy tudás kihasználni az időarbitrázst. Kérdés, hogy akkor is menni fog-e az üzletelés, mikor elkezdenek csökkenni az árak.
2021. okt. 10. 18:04
 5/10 A kérdező kommentje:
#4 nem is tartom magam okosnak, csak láttam és lecsaptam rá annó, mert hát kis pénz is pénz. Aztán mostanában gondolkoztam rajta, hogy van-e értelme "nagyobban" csinálni. Amúgy teljesen jogos, ez tényleg jó kérdés.
2021. okt. 10. 18:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha üzleti alapon kezded csinálni akkor kopogtatni fogy nálad az APEH a büntetéssel...
2021. okt. 10. 18:53
 7/10 A kérdező kommentje:

Természetesen utána néznék, hogy hogyan kell adóznom és mit kellene csinálnom.

2021. okt. 10. 20:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A hardveraprós "kereskedők" többsége vagy csempészett (sokszor nincs kifizetve rájuk a vám és az áfa, ezen sokat nyernek), vagy javított hardvereket árul, vagy ahogy te is, adnak-vesznek, ők a földig alkudják szegény átlagos emberkék hardvereit és eladják drágábban.

A prohardver tele van cápákkal, akik nagyban csinálják. Ha szemet szúrsz nekik, akkor elintéznek, üzletrontó kommenteket fognak írni a hirdetésed alá és a többi piszkos kis trükköt is bevetik (feladnak egy ugyanolyan hardverről hirdetést, de sokkal olcsóbban, stb.).

Akkor inkább a vatera, igaz ott meg jutalék van, de talán még így is megéri ha becsületesen akarod csinálni, korrekt árakkal és vállalkozóként.

2021. okt. 11. 01:46
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, ment a zöld!

2021. okt. 11. 02:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Kishibás dolgokat ha veszel magadnak, javítod-szépíted, használod, megunod, eladod, na az full legális ingyenpénz magánszemélyként (évi 600e alatt, ha még él az egyáltalán).
2021. okt. 15. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!