A lényeg az, hogy probálgatom kezdő linuxosként a Steam-et és nem a windows játékokat wine alatt, hanem a linux kompatibilis dolgokat, azt értem,hogy ha nem vulcan kompatibilis a kártyám esetleg azért nem indul el-egykét dolog (elvileg erre is van megoldás, ha javaslatot kapok megköszöném [vga típusa: ATI HD3450 256MB DDR2 LOW profil] {esetleg dota 2 vagy dota underlords futtatható lenne-e, mondjuk linux minten} [porccesor:Intel Core 2 Duo E6600 2.4 GHz LGA775] [ ram: 2x 2gb ddr2] a kérdésre visszatérve régebem probáltam pár játékot és fufott is szépen, de most elvileg elindul gyakorlatilag meg kb hátérben fut, úgy hogy nem hozbe semilyen képet csak a steam jelzi, hogy fut Cmind ubuntun, linux minteten, manjaron és fedorán is szint úgy) ez miért van?
1. HARDVERFRISSÍTÉS ÉS MEMÓRIABŐVÍTÉS - gépfelújítás (Vadiúj, kb minimum 2-3x erősebb vidikártya, proci, stb. beszerzése)
2. Nézd meg, ha már a Windows esett szóba, a RunTime Library-kból megvan-e a kellően ÚJ vagy RÉGI verzió, mely kell a program (jelen esetben: Játék) futtatásához?
Linuxom nincsen, de ott is kell lennie valami hasonló futásidejű könyvtárrendszernek...
2021. okt. 5. 19:28
2/8 anonim válasza:
Bekapcsolod a Steamben a proton támogatást, és ami megy az megy, ami nem az nem.
Egy gépfrissítés tényleg nem ártana.
2021. okt. 5. 19:59
3/8 A kérdező kommentje:
Bala'zs, köszi, arra tudnál valamit mondani, hogy a többszöri probálokzások allat a játékban van kb 2 óra, de csak annyi, hogy elinditom, nem jelenik meg a jték screen csak elvileg hátérben futt?
2021. okt. 5. 20:26
4/8 anonim válasza:
Én nem nagyon játszok, pláne nem Windows-os játékokkal, de ha csak a háttérben fut, akkor megnézném a Steamben vannak-e releváns beállítások, ha úgy sem megy, akkor megpróbálnám Lutrissal vagy csak simán Wine-nal elindítani.
2021. okt. 5. 21:08
5/8 A kérdező kommentje:
Bala'zs ez sem Windows hanem Steam os & Linux vagyis elvileg futtnia kellene, mert linux kopmatibilis, probálgatam ezt-azt, pl. compatibilty tolls, hátha valamelyik, de majd még kutakodok, ha nem akkor elengedem :D
2021. okt. 5. 21:20
6/8 anonim válasza:
Úgy értem, hogy Linux alatt nem játszok Windows-os játékokkal.
De ha olyan játékokról van szó, aminek van natív Linuxos portja (úgy látom, a Dota Underlords épp ilyen), annak viszont simán mennie kellene, ha megvannak a hardverkövetelmények.
2021. okt. 5. 21:40
7/8 A kérdező kommentje:
Megvannak a hardware követelmények windowson simán ment, de nem akarok windowst most
2021. okt. 5. 22:22
8/8 A kérdező kommentje:
Probáltam pár Windows játékot, indultak, de firestone idle rpg(csak a próba kedvéért) ami native ill dota underlords vagy nem tölti be csak a steam jelzi, hogy futt ill. folyamat jelző ill. hiba üzenet nélkül áll le. A native cuccokhoz elvileg nem kellene a proton, vagy tévedek?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!