Linuxon lehet úgy játszani mint Windowson?
Linux mennyire való játékra?
Wineal elég sok játék futtatható amikkel én is szoktam játszani viszont azt nem tudom, hogy FPS több vagy kevesebb lenne linuxon illetve szokott-e crashelni a játék és ha igen milyen gyakran.
Valaki aki rendszeresen szokta játszásra használni a linuxot leírná, hogy jobb-e Windows-tol vagy sem?
Vannak Linuxra írt játékok, és nemcsak pasziánszok.
Összehasonlítási alap nem nagyon van, mivel amit Windowsra írtalk, az Linuxon emulálni kell, vagy fordítva, a Java pedig mindenhol lassabb.
Játékra nem igazán jó a Linux. Még ha portolják is rá az adott címet, akkor is van velük gond jellemzően. Ha pedig a Wine-ra próbálnál hagyatkozni, elég hamar elmenne tőle a kedved, mivel bár egyre több program és játék működik jól vele, nagyon sok vagy el sem indul, vagy hibásan működik, vagy lefagy. És még ha működik is, a teljesítménye nem lesz kifejezetten jó, egy erősebb gép nélkül.
Ha ez nem így lenne, már rég váltottam volna véglegesen Linuxra.
Lehet játszani,méghozzá elég jól a Valvenak köszönhetően.
Sok új játék is kijön nativan linuxra,mint a f1 2017.
Ezen a youtube csatornán rengeteg játékról láthatsz videót,kimondottn linuxon készültek :
https://www.youtube.com/user/Xpander666/videos
És hogy mekkor az fps külömbség linux és win között,azt nagyjából tükrözi a saját benchmarkom:
Ha hardcore gamer vagy, akkor nem ajánlom a Linuxot, de ha csak alkalmi játékos, akkor minden további nélkül.
Egyrészt vannak natív Linux játékok, másrészt egyre több Windows game gond nélkül fut Wine alatt, harmadrészt ott a Steam, ahonnan már nagyon sok Linux-ra is letölthető játékot vehetsz. Azok tuti rendesen futnak, nekem legalább is még sosem crashelt egyik sem.
Off:
Csak hogy ne legyen félreértés: A Linux kernel és a disztrók tökéletesen alkalmasak játékok futtatására. A gyenge láncszemek a driverek, és az a tény, hogy egyelőre kevesebb játék készül natívan Linuxra, mint Winre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!