Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Érdemes ilyen használt monitor...

Érdemes ilyen használt monitort venni 2021-ben?

Figyelt kérdés

[link]

Internetezésre, filmezésre lenne. De mivel már nagyon régi típus, nem tudom hogy mennyit volt használva.

Vagy inkább gyűjtsek valami modernebb és új fajtára?

2021. okt. 5. 12:36
 1/9 A kérdező kommentje:
Újat max 40-ért vennék.
2021. okt. 5. 12:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Budget monitor, jellemzően csak VGA (D-Sub) csatlakozási lehetőséggel. Ez a modernebb videokártyák miatt hátrány, mivel általában valamilyen átalakító szükségeltetik az összekötéshez. Jelen helyzetben az N élküli verzióját használom most is (ugyanúgy 19", csak 1440x900-as a felbontás). Internetezésre, SD filmek/sorozatok nézésére bőven jó. Megfelelő beállításokkal pedig elég sokáig húzzák. (Nem folyton csutka fényerő/kontraszt stb.)
2021. okt. 5. 12:44
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem baj, mert VGA-ból sem kellene modern, sőt a jelenlegi valószínű jó is.

Én attól tartok, mondjuk ha pl. 8 évig folyamatosan használták, akkor nem tudom mennyire jó vétel... de hát a fene tudja ezt.

2021. okt. 5. 12:47
 4/9 anonim ***** válasza:
Igen, ez szinte az összes használt terméknél így van, nincs az előéletéről semmi leírva, szóval zsákbamacska helyzet. Az általad linkelt oldalon 1 év garanciát vállalnak rá, szóval ez rendben van. Egy év után pedig ha úgy tartja kedved veszel egy komolyabb monitort.
2021. okt. 5. 12:54
 5/9 A kérdező kommentje:

Az 1 év totál korrekt valóban, csak nem olvastam el náluk a garis feltételeket még, amit mai napon pótolok.

Mert ha nekem kellene fizetni az oda-vissza útat, akkor teljes bukta lenne az egész ilyen összegnél....

2021. okt. 5. 13:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Műhelybe, irodába nyomtató mellé vagy pénztárgép monitornak még jó. Szórakoztató célra semmiképp, ez a Samsung/LG koreai vonal újkorában is borzasztó vacak színeket produkált, jobban jársz valami új noname kínai vagy török kijelzővel (pl. GABA).
2021. okt. 5. 13:51
 7/9 A kérdező kommentje:

Oké, akkor szerintem hagyom.

Bár régen volt egy Samsung Syncmaster 940NW volt a neve ha jól emlékszem, imádtam (főleg a wide stílusát), máig meglenne, ha nem ment volna tönkre, kb 10 évig húzta, egyszer volt egy kisebb szervíze. Most egy 17 inches pár ezres vacak van, ez kínszenvedés, de úgy látom kicsivel több pénz kell a normális élményhez....

2021. okt. 5. 14:16
 8/9 anonim ***** válasza:
Gyüjrsél még kis pénzt, jobbanjársz!
2021. okt. 8. 07:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez egy gagyi régi cucc. Egyrészt kicsi a felbontás, másrészt TN panel, harmadészt csak analóg VGA van rajta.

Inkább gyűjts még és vegyél egy 22"-ost, amin van legalább DVI, de inkább HDMI vagy Displayport és ha jót akarsz magadnak a TN panelt is kerülöd.

2021. okt. 8. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!