Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire jó ez a monitor?...

Mennyire jó ez a monitor? Érdemes lecserélni valamire 30-40 Ft kategóriában (használtra)? MultiSync EA221WMe

Figyelt kérdés

Nagyon retrónak tűnik, ezen dolgozom otthon, nem én vettem csak úgy volt elfekvőben tehát gőzöm sincs, hogy a kategóriájában jó volt-e annó vagy sem. Egy kicsit nagyobbat vennék 24"-26" körül, jobb felbontással. Használtan vagy újonnan tudtok ajánlani valamit?

Amatőr szinten egy kis játék évente egyszer, amúgy meg építészeti tervezés, tehát nincs semmi extra elvárás csak pontoság és élesség/felbontás. Kb 30-40 ezret gondoltam a cserére, ha ennyiért van ami többet tud.

2020. dec. 4. 22:40
 1/5 A kérdező kommentje:
2020. dec. 4. 22:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Régi, de még elmegy.Érdemes lehet második monitornak megtartani. Ma már új monitoroknál minimum a full hd(1920 x 1080) felbontás, viszont lehet egy picit szokatlan lesz mert más a képarány(a te 22" os monitorod képe magasabb mint egy full hd-s 22" os monitor).

Igazából arra amit csinálsz mind1 milyen, viszont ha a színek számítanak akkor érdemes lenne elmenni egy boltba és összehasonlítani egy IPS paneles monitor képét egy TN panelessel. Meg úgy átlagban is, a monitor egy olyan dolog amit te használsz, érdemes kipróbálni párat.

2020. dec. 4. 23:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Full HD érhető el. De az akár újban is, 24"-en.

27" már nem javasolt.. elég nagyok a pixelek FHD-ban. Kipróbálást érdemes lehet megejteni egy mediamarktban vagy hasonlóban. Jobb megtapasztalni. Engem nagyon zavar, hogy a pixelek közé látok.

Ami még lehetséges, FHD-nál kicsivel nagyobb, magasított képarányú, irodai monitorok: 1920×1200 felbontással (szemben az FHD 1920×1080-nal)

Következő lépcsőfok az 1440p lenne, de az már jelentősen drágább. Használtan se látok igazán. Nem elérhető a keretednek.

Hardveraprót érdemes nézni a használtakért,

Árukeresőt az újakért

2020. dec. 4. 23:08
 4/5 anonim ***** válasza:
51%
Ahogy írták, tartsd meg 2. monitornak. A 27" pixeleket látók tegyék kissé távolabb a monitort. Vegyél 24" v. 27" IPS full HDt.
2020. dec. 4. 23:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen srácok.
2020. dec. 5. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!