Xbox 360-hoz kérhetnék segítséget?
Vettem a lányomnak egy használt xbox 360-ast. Készítettünk profilt, avatart, és bejelentkezett.
Beraktam egy gyári lemezt, erre kiírta, hogy gyári xbox játékhoz csatlakoztassak egy xbox hard drive-ot.
Nálam itt állt meg a tudomány. Kérhetnék infót, hogy mi a franc a baja?
Szerintem ez csak az Xb360 sajátmárkás hdd-jével kompatibilis.
De gondolom a "bármi SATA-s vinyót? Például laptopét?" nem úgy néz ki, mint a képen lévő, szóval már fizikailag sem fog passzolni bele.
Passzolna, némi alátámasztással. De én is úgy sejtem hogy ez direkt saját cucc, úgyhogy inkább nem kísérletezem.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Magamtól legalább két napig bohóckodtam volna, mire egyáltalán képbe kerülök!
Megpróbálok mindent összefoglalni:
Tehát neked egy Xbox E modeled van amiből az olcsóbb változat 4GB belső memóriával került forgalomba. Ez maximum csak mentések és frissítések tárolására alkalmas a játékokhoz, telepíteni/letölteni nem igazán lehet rá semmit.
Két okból nyivákolhat a gép. Az egyik, hogy az Xbox 360 kompatiblis az eredeti "original" Xbox (2001) [link] játékainak egy jó részével és egy olyat akarsz használni, DE csak akkor tudja azokat futtatni ha van egy belső merevlemez a gépben, mert abban a gépben volt egy gyárilag és az összes régi játék használta. Külső nem jó (erre mindjárt rátérek). A másik, hogy az Xbox 360 életciklusa végén megjelent játékok egy részét kötelező volt telepíteni a gépre, mert már amúgy is a határát feszegették a vas tudásának. Ezekből ráadásul néhányat (pl Battlefield 4) csak a belső merevlemezre lehet telepíteni. Egy nagyobb tároló mindenképpen előny, mert 1 darab játék kivételével (Dead or Alive Xtreme 2) az összes 360 játékot lehet telepíteni és nem csak gyorsabban tölt és kíméli a lemezolvasót, de sokkal sokkal halkabb a gép.
Ha a gép operációs rendszere le van frissítve a legújabb verzióra (netre kötöd a gépet kábellel vagy wifivel és azonnal felajánlja ha van újabb) akkor használhatsz
1, belső merevlemezt: A gép oldalán lehet betolni, egy speciális műanyag keretbe van foglalva. A gép csak a gyárit fogadja el alapból, lehet mókolni bizonyos márkájú és típusúakat speciális programmal PCn, hogy elfogadja és kitámasztani valamivel, de szerintem nem éri meg szenvedni vele. Ha kell a visszafelé kompatibilitás és az a pár játék ami kéri akkor vegyél egy eredetit ha tudsz. Az eredetiek emlékeim szerint 120, 250, 500GB méretben vannak. Egy játéklemez 4-9GB lehet telepítve.
2, külső merevlemezt vagy pendriveot: a gép elfogad bármilyen legalább USB2.0-ás és 1GB tárhelyű eszközt. Maximum 2TB vagyis 2048GB kapacitásig. Használhatsz gyorsabbat is, de a sebesség el fog veszni, mert a gép csak 2es USBvel rendelkezik. Ezt ugyanúgy használhatod mint a belsőt a már említett megkötésekkel (nincs visszafelé komptibilitás és bizonyos játékok nem telepíthetők).
A visszafelé kompatibilitás programja frissíthető ha beteszel egy kompatibilis játékot miközben van netkapcsolat (az lefrissíti az összes játékhoz). Minden játék normál játék frissíthető ugyanígy. Indítsd el miközben van netkapcsolat (360 játékok esetén játékonként kell ezt megtenni).
A játékok telepítésének menete:
- Eredeti Xbox (original) játékokat nem lehet telepíteni
- Xbox 360 Arcade lemezes játékokat lehet telepíteni, de nem ér sokat mert a lemezolvasó akkor is zúgni fog ugyanúgy.
- Az Xbox 360 játékok 99%-át vagyis szinte az összeset (amihez nincs egy "install" feliratú lemez) telepíteni lehet a következőképpen:
1, betenni a lemezt a meghajtóba (ha több lemezes akkor az alábbiakat mindegyikkel meg kell tenni)
2, A Home képernyőn rámenni a játék ikonjára (ha elindul a játék automatikusan akkor az Xbox Gomb > Home opcióval vissza lehet menni a főmenübe
3, Amikor ki van jelölve a játék alul meg kellene jelennie az Y Eject és az X Options gomboknak. Nyomj X-et az Optionshoz.
4, Megjelenik egy kis menü egy Play és esetleg egyéb csempékkel. Ha a gép offline van akkor azonnal megjelenik alatta az Install opció. Ha online van akkor lehet, hogy várni kell egy hosszabb időt. Rányomsz az Installra és ha van több meghajtó kiválasztod hova telepítse.
5, Ha fel van telepítve akkor csak indítod a játékot utána ahogy szoktad és automatikusan a hddről fog futni. Régebbi Xbox lemezek esetén azonnal leáll az olvasó, újabbaknál egy percig pörgeti és aztán áll le.
- "Install" lemezes játékoknál nem lehet telepíteni a lemezt az Xbox menüjéből. El kell indítani és telepíteni a saját menüjében. A másik lemezt ami "play" néven szokott futni, azt lehet telepíteni a hagyományos módon az Xbox menüből.
- A Dead or Alive Xtreme 2 játék nem telepíthető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!