Aki szokott laptopot mókolni, újratelepíteni, kitakarítani úgy, hogy szétszedi teljesen és úgy fújja kibelőle a port, koszt, az mennyi pénzt kérhet el egy teljesen laikustól, akinek a laptopját veszi kezelésbe?
hát újratelepítéssel együtt szerintem inkább egy olyan 10-15 lesz a reális.
szétszedés-kitakarítás: kb 2 óra.
újratelepítés (normálisan, nem csak üres rendszer, hanem frissítések felrakása és gyártói driverek telepítése ahol szükséges, stb..) kb 3 óra. 3eFt-os óradíjjal számolva ez 15.
nyílván van aki olcsóbban dolgozik van aki drágábban, illetve van aki gyorsabb/lassabb, stb... de kb ez reális lehet.
számlásan több is lehet. legalábbis én tuti nem szórakoznék 1000Ft-os nettó óradíjért, mert abból nem lehet megélni
Mert nem korrekt ennyi munkaidőt rászámolni a telepítésre és frissítésre. Ezt csak elindítod és 90%-ban magának csinálja ilyenkor a gép, ott lehet hagyni, lehet másik ügyfél eszközét szétszedni, takarítani. +1 óra bőven elég. Én, mint ügyfél, sem fizetném ki szívesen, hogy a szerviztechnikus 2 és fél órát facebookozik meg macskás videót néz youtube-on, amíg a gépem elvan magának a frissítések telepítésével, miután image-ből pár perc alatt újraránotta a rendszert.
#6 Akkor te az úszómesternek is csak azt fizetnéd ki, mikor életet ment? A többi napon csak ücsörög ott meg nézelődik feleslegesen....
Amúgy ha a pszichomókus, autószerelő, burkoló ennek többszörösét elkérheti (óradíjról beszélünk) akkor lazán benne van, hogy a macskás videó nézését nem számolta fel senki.
Az úszómester nem csak ücsörög és nézelődik, hanem őrzi az fürdőzők biztonságát, hogy ha valamelyik megpróbálja a medencébe/tóba fojtani magát, azonnal kirángassa a vízből. Ő nem jöhet el az őrhelyéről, mert akkor nem tudja sikeresen teljesíteni a feladatát.
A Windows akkor is pontosan ugyanolyan sikeresen lefrissül, ha elmész a boltba, amíg csinálja.
Függ a laptopról, a régieket sokkal könnyebb szétszedni, újra pasztázni, az újak között van amit igazán nem is lehet.
Ingyen, 5-10ezer, és van amit nem vállal el az ember
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!