Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egyetemre laptopot, de milyet?

Egyetemre laptopot, de milyet?

Figyelt kérdés

Idén egyetemre megyek, és mindenképpen szeretnék magamnak egy hordozható gépet, amit terveim szerint aktívan használnék is az előadásokon.

A kritériumok, hogy rendkívül nagy akkus üzemideje legyen, leginkább a netbook és subnotebook mérettartományban képzelem ezt el, illetve hogy maximum 170-180 ezer forintba kerüljön.

Linkelhettek is webshopból, de leginkább tapasztalatokra lenne szükségem, de nem olyanra, hogy pl írjak papírra, tollal :)) Tehát koncentráljunk magára a gépre:)

2010. aug. 29. 21:55
 1/6 anonim ***** válasza:

www.edigital.hu-n mindig vannak jó akciók, ott érdemes venni. A hosszú üzemidő az akkumulátortól függ, a 6 cellás akksi 2 órát bír kb, ez a leggyakoribb, de vehetsz több cellás akkumulátorral is, az is belefér a 170 000-s árba.

Nekem egy Acerem van, meg vagyok vele elégedve, de amikor egy HP-t a kezemben tartok, észre lehet venni rajt, hogy az komolyabb anyagokból van összerakva.

ASUS TOSHIBA ACER HP DELL, ezek mind megbízható márkák szerintem (Fujitsu Siemens nekem nem jön be)

2010. aug. 29. 22:10
 2/6 anonim ***** válasza:

Gondold át alaposan az igényeid.

A netbook inkább második gépnek való (eredetileg, bár én is aktívan használom). Ezeknek hosszú ugyan az üzemidejük (Asus eee 4 óra a mezei gyári aksival), és olcsó, de gyenge a teljesítményük, és sok esetben kicsi a háttértár.

Egyébként az Asussal meg vagyok elégedve. HP-ről sok rosszat hallani (garanciaidő után nem sokkal tönkremegy)

2010. aug. 29. 22:17
 3/6 A kérdező kommentje:

Ez úgy lenne, hogy koleszba viszek monitort, billentyűt, egeret, és úgy használnám a gépet, de amikor menni kell vele, akkor fontos lehet, hogy sokáig ne kelljen a konnektor.

Egy általános célú gépre lenne szükségem, semmi extra

Köszönöm az előző válaszokat.

2010. aug. 29. 22:20
 4/6 bp1985 ***** válasza:
6 cellás azért csöppet többet bír, mitn 2 óra. el megy az 4-5 órát is, ha nem terheled le. Gondolok itt játék, netes videók, stb. Samsungnak vannak netbookjai, azok 8-12 órát is bírnak. A 17-es notim bír 3 órát a 6 cellással, és az nem 10-es. Szóval ne ijedj meg az első nem valós készenléti időt írt neked.
2010. aug. 29. 22:47
 5/6 anonim ***** válasza:

MSi-t ajánlok

Nekem CR720 van és a maga 17"-s LED kijelzőjével kibírja 2ésfél 3 órán át ha csak pötyögök pl msn-n.

word-nél lehet tovább is de ha nem 17"-s kijelzővel veszel tuti tovább bírja.

[link]

picit gyengébb mint az enyém de ezse rossz szerintem:)

2010. aug. 29. 22:56
 6/6 bp1985 ***** válasza:
Utolsó: a 17-es az nem netbook.Kritérium ott van, hogy netbook, subnotebook. Írhattam volna én is 18-ast is akár, vagy 24-es apple-t is.
2010. aug. 30. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!