Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért ilyen toxic a számtech...

Miért ilyen toxic a számtech topik közössége?

Figyelt kérdés

Bármelyik kérdést nézem legtöbbször normális, lényegre törő válasz van.

Aki bemásolja a gugli első találatát a problémára azt mindig felpontozzák, még akkor is ha totál placecbo vagy felesleges a dolog és semmit nem segít.

Azonban aki egyedi, kreatív választ ad, tapasztalatot ír le érvekkel, bizonyítékkal; esetleg "ez a pc mennyit ér" kifejezésre megmondja a tutit és nem körít, hogy 2-3x áron kéne adni egyből le van pontozva.

Ennyire fáj egyeseknek, hogy nem nekik jutott eszükbe valami vagy néhányan nagyon okosan gondokodva írnak javaslatot?

2021. aug. 12. 03:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Az egész oldal szarul van megcsinálva. Eleve mirefel pontoz az egyik válaszoló a másikra. Had döntse el a kérdező, hogy melyik válasz felel meg neki. Elvégre nem az a lenyeg, hogy mi az általános igazsag, hanem hogy a kérdező igazsága mi. Így aki látja hogy a kérdező idióta, az nem valaszol.

Másfelől miért nemlehet pontozni a kérdéseket? Aki idióta, vagy csak feszültséget keltene, az nem kap vàlaszt, csak lepontozást. X % alatt a kérdés automatikusan törlődne.

Ez se tökéletes, de igazságosabb lenne mint a jelenlegi.

2021. aug. 12. 10:58
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Akkor csak én lepődtem meg. Fura volt, hogy most pontrendszer van és most már értem, hogy a don't feed the troll dolog megy itt is.

Kedves 3-as számú élőlény, évek óta(pontosan 2016) nem néztem fel és használtam ezt az oldalt. Nincs gondom, meg nem is vágom hogyan működik most a pontozás, viszont valamit jól csináltam ha "szavazást tudok indítani", nemde?

2021. aug. 12. 11:10
 13/14 anonim ***** válasza:

Most őszintén. Nézd csak meg, hogy milyen kérdések, és kérdezők vannak ezen az oldalon. Az egyik már a kérdését is paraszt módjára teszi fel, a másik írni nem tud (és ez rád is vonatkozik a "toxic" miatt), a harmadik megsértődik ha nem neki adnak igazat... De még ha erőt is vesz az ember magán, és úgy válaszol ahogy a nagykönyvben le van írva, akkor sem garantálja semmi, hogy elismerik a munkásságát egy pipával, vagy legalább azzal, hogy nem kötnek belé (kérdező és másik válaszoló egyaránt).

Egyébként ez mindenhol így van, nem csak a számítástechnika kategóriában. Sőt, még csak nem is a GYK. sajátossága ez, elég ha megnézed mondjuk a Prohardver szakmai fórumait, vagy a "Komoly Covid Kocsmát". Egyszerűen bárhová nézel, ritka lesz az, hogy normális emberrel találod szembe magad.

2021. aug. 12. 11:39
 14/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Szavaid idézve: "Kedves 3-as számú élőlény", akár hiszed, akár nem, de a "3-as számú élőlény" is ember!

2021. aug. 12. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!