Miért ilyen toxic a számtech topik közössége?
Bármelyik kérdést nézem legtöbbször normális, lényegre törő válasz van.
Aki bemásolja a gugli első találatát a problémára azt mindig felpontozzák, még akkor is ha totál placecbo vagy felesleges a dolog és semmit nem segít.
Azonban aki egyedi, kreatív választ ad, tapasztalatot ír le érvekkel, bizonyítékkal; esetleg "ez a pc mennyit ér" kifejezésre megmondja a tutit és nem körít, hogy 2-3x áron kéne adni egyből le van pontozva.
Ennyire fáj egyeseknek, hogy nem nekik jutott eszükbe valami vagy néhányan nagyon okosan gondokodva írnak javaslatot?
Az egész oldal szarul van megcsinálva. Eleve mirefel pontoz az egyik válaszoló a másikra. Had döntse el a kérdező, hogy melyik válasz felel meg neki. Elvégre nem az a lenyeg, hogy mi az általános igazsag, hanem hogy a kérdező igazsága mi. Így aki látja hogy a kérdező idióta, az nem valaszol.
Másfelől miért nemlehet pontozni a kérdéseket? Aki idióta, vagy csak feszültséget keltene, az nem kap vàlaszt, csak lepontozást. X % alatt a kérdés automatikusan törlődne.
Ez se tökéletes, de igazságosabb lenne mint a jelenlegi.
Köszi a válaszokat. Akkor csak én lepődtem meg. Fura volt, hogy most pontrendszer van és most már értem, hogy a don't feed the troll dolog megy itt is.
Kedves 3-as számú élőlény, évek óta(pontosan 2016) nem néztem fel és használtam ezt az oldalt. Nincs gondom, meg nem is vágom hogyan működik most a pontozás, viszont valamit jól csináltam ha "szavazást tudok indítani", nemde?
Most őszintén. Nézd csak meg, hogy milyen kérdések, és kérdezők vannak ezen az oldalon. Az egyik már a kérdését is paraszt módjára teszi fel, a másik írni nem tud (és ez rád is vonatkozik a "toxic" miatt), a harmadik megsértődik ha nem neki adnak igazat... De még ha erőt is vesz az ember magán, és úgy válaszol ahogy a nagykönyvben le van írva, akkor sem garantálja semmi, hogy elismerik a munkásságát egy pipával, vagy legalább azzal, hogy nem kötnek belé (kérdező és másik válaszoló egyaránt).
Egyébként ez mindenhol így van, nem csak a számítástechnika kategóriában. Sőt, még csak nem is a GYK. sajátossága ez, elég ha megnézed mondjuk a Prohardver szakmai fórumait, vagy a "Komoly Covid Kocsmát". Egyszerűen bárhová nézel, ritka lesz az, hogy normális emberrel találod szembe magad.
Kedves kérdező!
Szavaid idézve: "Kedves 3-as számú élőlény", akár hiszed, akár nem, de a "3-as számú élőlény" is ember!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!