Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tabletet vagy laptopot vegyek...

Tabletet vagy laptopot vegyek az egyetemi tanulmányaimhoz?

Figyelt kérdés

Nagyjából 150 000 forintot szánnék rá.

Vegyek egy iPad 8 tabletet tollal, vagy egy oké minőségi irodai laptopot hasonló árkategóriában?

Kifejezetten csak tanuláshoz, jegyzeteléshez lenne használva.

Szak: Pénzügy-számvitel

Ha van más ötlet, azt is szívesen meghallgatom.

2021. aug. 2. 20:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem abszolút járható út az iPad, ApplePencillel ugyanúgy tudsz jegyzetelni, mintha papírral és tollal tennéd, csak vannak plusz lehetőségeid is. Emellett az iPad sokkal mobilabb, könnyebben hordozható, kisebb a tömege, bármikor előkapod és jegyzetelsz.
2021. aug. 3. 11:31
 12/28 anonim válasza:
100%
Probaltam mar mindkettot. Az iPad sokkal de sokkal jobban megeri ilyen felhasznalasra. Egy buktato lehet, ha esetleg kell valami szoftver a szakhoz ami nincs iPadre vagy nincs alternativa ra. Nem ismerem a szakodat ennyire, ha tudsz akkor kerdezz meg egy felsobbevest, hogy van e valami ilyen program, ha nem akadaly akkor mindenkepp az iPadet vedd meg
2021. aug. 6. 18:58
 13/28 anonim ***** válasza:
66%

Sziasztok!

Miért írjátok azt, hogy egy tablet jobb? Miben? Külön billentyűzetet kell hozzá venni ami kényelmetlen, ráadásul meg kell szokni. Nem jobb egy laptop, ami könnyebben, jobban kezelhető, nem kell "megtanulni" egy felesleges dolgot aminek igazából semmi haszna? Miért írtok ilyeneket?

2021. aug. 6. 20:22
 14/28 anonim ***** válasza:
13%
Mert sok az alma bírka...
2021. aug. 6. 20:33
 15/28 anonim ***** válasza:
82%

#14 Miért kéne külön billentyűzet? Ott van a szoftverben, amit az okostelefonok miatt mindenki tud kezelni.

És hogy miért jobb a tablet? Mert nem kell hozzá egy külön táska és nem olyan batár nehéz. Szállítottam már laptopot magammal elég sokszor ahhoz a sok cucc mellett, hogy tudjam, mennyire rossz. Jegyzeteléshez és tanuláshoz felesleges.

2021. aug. 6. 20:51
 16/28 anonim ***** válasza:
48%

16 - csak nem gondolod, hogy azt a szart bárki könnyebben, és gyorsabban kezeli mint egy normális billentyűzetet? Amióta létezik okostelefon én is használod, de míg billentyűzeten leírok öt mondatot 30 másodperc alatt, addig telefonon ez örökkévalóság. NEM tudsz szoftveres billentyűzeten beszédtempóban jegyzetelni.

Nehéz? Te most komolyan 2-3 kilós súlyokon vagy fennakadva? Ugyan úgy el kell tárolni egy táskában, mint egy laptopot, a laptop egy picit nagyobb és talán 2 kilóval nehezebb. Ezzel szemben egy rahedli más előnye van a billentyűzetről már nem is beszélve. Nem is értem hogy mondhatszt ilyeneket. Az életedet nehezíti meg..

2021. aug. 6. 21:17
 17/28 anonim ***** válasza:

Hát, én telefonon konkrétan beszédtempóban, vagy ahhoz nagyon közeli gyorsasággal tudok írni. Akár vakon is. Nem tudom azt, hogy mások hogy vannak ezzel, de én így.

Ugyan úgy el kell tárolni, ez igaz, csak a tablet sokkal kisebb helyen fér el mind a vastagsága, mind pedig az átlója miatt. No meg általában a töltő is nagyobb helyet foglal egy LapTop esetében. Végül pedig: ennyi pénzből egy LapTop maximum 4GB RAM, meg úgy általában elég gyenge és hamar belassul, az iPad viszont még évek múlva is olyan gyors lesz, mint új korában.

És hallgatlak: jegyzetésnél milyen előnye van egy laptopnak, amit a tablet nem tud?

2021. aug. 6. 21:25
 18/28 anonim ***** válasza:
62%

"Hát, én telefonon konkrétan beszédtempóban, vagy ahhoz nagyon közeli gyorsasággal tudok írni"

Szerintem ezzel akkor egy vagy kb a 100ból. Megértem, elfogadom, de ezzel nem sokan lehetnek így. Én beszédtempóban gépelek, vakon, fejen állva rég óta, és nagyon szenvedek a telefonnal pedig az is lassan 10 éve fut már.

"iPad viszont még évek múlva is olyan gyors lesz, mint új korában."

Ezzel azért nem értek egyet, mert kijön a következő, és szoftveresen belassítja az alma, ahogy eddig mindent. Ráadsául ha már tablet, akkor semmiképp sem almás termék, mert iszonyúan túlárazott, azon túl a garanciális ügyintézés is egy kalap szar.

Nagyon érdemes Louis Rossmann csatornáját megnézni, és legalább 10-15 videóját megnézni. Eléggé megdöbbentő. Most nem akarok almaellenes témába átmenni, de a szoftveren kívül egyetlenegy ész érv sincs amellett, hogy valaki almás terméket vegyen. Ez tény, ha az ember elég bátor beismerni.

"És hallgatlak: jegyzetésnél milyen előnye van egy laptopnak, amit a tablet nem tud?"

Továbbra sem tartom, hogy egy tablet megfelelő lenne jegyzetelésre, esetleg játékra filmnézésre, de arra meg egy telefon is elég. A laptopnak ahogy mondtad van súlya, kirakod, pötyögsz, becsapod (mert üzleti laptopot veszel amit akár dobálhatsz is, mert nem lesz baja), aztán ennyi. A tablet pici, törékeny, oda kell rá figyelni mint valami érsebészetnél. Ez lehet egyén függő, de szerintem baromi kényelmetlen.

A laptopnak van "manifesztációja", érzed, hogy ott van. Csapkodhatod a billentyűzetet, érzed, hogy kontrollod van a történések felett. Windows fut rajta, ami valljuk be a mai napig felhasználói szempontból a legjobb. Talán a MacOs is oké, ha valaki azt szokta meg, de akkor megintcsak visszakanyarodunk oda, hogy nem veszünk fél millióért laptopot jegyzetelésre, hanem elég 80 ezer forintért egy i5-os 8 gigás kis gép ssd-vel...

2021. aug. 6. 21:40
 19/28 anonim ***** válasza:
75%

Nem igazán lassítják be (legalábbis olyan lassú biztosan nem lesz soha sem, mint 3-4 évvel ezelőtt egy 2 éves Android. Az én Apple telefonom idén volt két éves és a mai napig pontosan ugyanolyan gyors, mint új korában. Egyetlen egy akadás sincsen, úgyhogy szerintem ezt is nyugodtan felírhatjuk az Apple javára. A Home Office alatt nagyon elszálltak a LapTop árak, 150 ezerből nem fog tudni olyat venni, amit ne enne meg a Win 10 rövid időn belül a magas rendszerkövetelmények miatt. Ennyi pénzből 4GB RAM (nagy szerencsével talán 8) Pentium vagy Celeron processzorral fog kijönni. Elismerem, hogy nagyon-nagyon jó egy LapTop, de ebben az árkategóriában inkább tablet. Az ApplePencil óta meg aztán tényleg +100 fokot lépett előre az iPad-es jegyzetelés. Olyat is lehet csinálni, hogy bemész jegyzettömbbe, írsz vele kézzel és a rendszer felismeri, hogy mit írtál és átalakítja nyomtatott betűkre.

Kérdés, hogy egy jegyzeteléshez használt laptopnál mennyire számít, hogy ,,tudod csapkodni a billentyűzetet”.

iOS-ra is ugyanúgy letölthetőek a Microsoft Office programok, szóval Tableten is ugyanúgy lehet szöveget szerkeszteni, táblázatot kezelni vagy éppen PPT-t készíteni.

2021. aug. 7. 10:21
 20/28 anonim válasza:
76%

Orakon Apple Pencillel tudna jegyzetelni, ami olyan egy jo foliaval a kijelzon mintha papirra irna tollal. Ha meg valami beadando kell egy sima alap bluetoothos billentyuzettel - ami nem tul nagy tetel - siman megirja. Amig nem volt Logitech Combo Touch billentyuzetes tokom addig en sem szerettem nagyon beadandot irni iPaden, max egy-ket oldalast.

Viszont a Pencillel jegyzeteles orakon sokkal de sokkal jobb mintha valaki billentyuzettel jegyzetelne, raadasul nem kell annyi fuzetet, tollat stb. cipelni, eleg egy 400g-os tablet meg hozza a toll, amit hosszu tavon meg is erez az ember, nem tunik nagynak egy atlag laptopot hurcolni de sokkal egyszerubb egy iPadet. Nem mellesleg az akksi uzemido miatt se kell aggodni, jelenleti oktatas kozben van, hogy zsinorban 6 orat bent vagyok az egyetemen, ebben az arkategoriaban nem nagyon birja ki ez laptop akkuval, egy iPad ilyen hasznalat mellett lazan 8-10 ora uzemido.

2021. aug. 7. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!