Dlss-el játékok alatt romlik a felbontás vagy a grafika azért a kis fps-ért, vagy ugyan olyan marad és csak a géped teljesítményét növeli és ezért nő az fps?
Figyelt kérdés
2021. júl. 15. 11:23
1/5 anonim válasza:
Amikor a dlss-t bekapcsolod, a játék gyakorlatilag alacsonyabb felbontáson rendereli ki a képet (pl.: 1440p helyett csak 1080p vagy 1080p helyett 720p) és ezt az nvidia ai-a felskálázza, laikus nyelven fogalmazva "feltölti" a megüresedett pixeleket. Mivel az ai alapú sklázás kisebb erőforrást igényel mintha nagyobb felbontáson renderelne, nagyobb lesz az fps
2/5 anonim válasza:
Ahogy #1 írta, plusz:
A képminőség pedig attól függ leginkább, mekkora felbontással készült a kép felskálázás előtt, általában van DLSS -ben minőség opció, és abban a quality nagyobb felbontású forrással, performance kisebbel dolgozik.
Illetve, hogy mennyi apró részlet lenne amúgy, például fűszálak elmosódhatnak tőle.
3/5 anonim válasza:
Na erre nagyon kíváncsi lennék én is, főleg a quality mód mennyivel roszabb vagy szebb-e mint a natív felbontás. Valaki olyan írhatna akinek RTX-es kártyája van és próbálgatta már ezt.
4/5 anonim válasza:
#3 Én csak cyberpunknál próbáltam (max grafon, rtx 3070-el), 1080p monitorral.
DLSS quality módban nekem eredeti 50-60-ról 70 fölé nőtt az FPS, reddit szerint így 960p -ben rendereli eredetileg.
Grafikáján sehol sem lehet megmondani így 960->1080 -nál, hogy lenne különbség, tehát nagyon jó, "ingyen" fps növekedés.
Performance módban (720p) már látszik szabad szemmel, például az aszfalt, vagy kocsin tükröződések enyhén elmosottak.
5/5 anonim válasza:
Köszi. Majd ha normálisabb áron lesznek a kártyák, megnézem a saját szememmel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!