Windows-os gondok, aktiválás, majd 11, termékkulcs és egyebek. Mit tegyek?
Sziasztok!
A gépünkön van Windows 10 Pro, és működik, a gép használatban van; viszont nincs aktiválva (azaz ott a vízjel a sarokban, nem lehet új háttérképet beállítani, stb.), akkor azt ugyanúgy lehet aktiválni, mintha nem is lenne? Tehát termékkulcsot kell vásárolni csak aktiváláshoz is, feltelepítés nélkül?
A történet röviden: egy szakember által került Windows a gépre, majd a szerelés után kb. fél évvel jelent meg a vízjel, és tudtuk meg, hogy nincs aktiválva.
Na és a Gépházban az Aktiválásnál ottvan egy termékkulcs, a legtöbb eleme ki van x-elve, és az utolsó pár megadva. És nekünk nincs meg az a "kód" végig, nem adta ide a szerelő. Egy teljes "halál" után újra lett telepítve az Windows, ez a kétórás javítással kb. 13 000 Ft volt.
Átvert, és nem is kaptunk új Windowst, vagy nem 100%-ban legális?
Csak azzal (az úgy végződő) - ami nincs meg - kulccsal lehet aktiválni? Vagy egy teljesen másikat kell vásárolni?
Az aktiválás ugyanannyiba kerül, mint a feltelepítéssel együtt, akkor is, ha másik kulcsot kell venni?
Csak azzal a kulccsal lehet aktiválni, ami nincs meg, vagy másikkal kell aktiválni, de azt meg kell venni (az kb. hány Ft?)? Van egy harmadik legális megoldás az aktiválásra?
És amik van a gépen fájlok, meg a beállítások és hasonlók egyik (csak akt. és újrat.) esetben sem vesznek el, változnak meg, teljes mértékben, biztonsági mentés nélkül is megmaradnak, csupán eltűnik a vízjel, stb.,
vagy mindenről másolatot kell készíteni, és "vissza is kell tenni"? Ha utóbbi, melyik esetben és mikor?
Másik kulcs (azaz Windows?) vásárlása esetén elég aktiválni, vagy újra kell telepíteni meg egyebek, vagy mi?
Hát nem vagyok egy szakértő, de nézzétek el nekem :)
Tudom, sok a kérdés, a végigolvasást is köszönöm.
De most ide összegyűjtöm őket egybe:
- Átvert a szerelő?
- Csak aktiváláshoz, feltelepítés nélkül is termékkulcsot kell vásárolni?
- Csak az úgy végződő kulcs ismeretében lehetne aktiválni?
- A fájlok, beállítások se ezzel, se új kulccsal nem vesznek el?
- Most milyen Windowsunk van? Lopott, illegális? Vagy csak még nem aktivált? Teljes?
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket! 🙂
- Átvert a szerelő?
>>> "Egy teljes "halál" után újra lett telepítve az Windows, ez a kétórás javítással kb. 13 000 Ft volt." <<< nem vert át, amit kifizettél az a javítás- és a munkadíja volt
>>> "feltelepítés nélkül" is vásárolhatsz termékkulcsot, de akkor minek? De ha arra gondolsz, hogy CSAK termékkulcsot vásárlolnál, igen lehet, arra figyelj, hogy a feltelepített rendszernek megfelelő kulcsot vásárolj, vagy telepítsd újra a rendszert
>>> bármilyen karakterekből álló, a feltelepített rendszernek megfelelő kulccsal lehet aktiválni a rendszert
>>> a fájlok és beállítások (jó esetben) csak tiszta telepítés során törlődnek, rendszer aktiválása nincs rájuk hatással
- Most milyen Windowsunk van? Lopott, illegális? Vagy csak még nem aktivált? Teljes?
>>> aktiválatlan (lejárt próbaidejű) rendszered van, korlátozott funkciókkal
De most ide összegyűjtöm őket egybe:
- Átvert a szerelő?
*Igen átvert
*Igen, azért kell a termékkulcs, hogy tudd aktiválni. A win10 ingyen letölthető a microsoft oldaláról, csak az aktiválás ami fizetős.
*Nem, jó hozzá más kulcs is
*Nem vesznek el, amíg nem telepíted újra a gépet, frissítés és aktiválás folyamata teljesen biztonságos, legyen az bármilyen kulcs.
*Valószínűleg legális, csak tört kulccsal lett aktiválva és azt vissza vonhatta a microsoft. Kell venni új kulcsot. Vagy veszel microsofttól komoly összegért. Vagy veszel egy szürke kulcsot valami külföldi oldalon. (lehet kms-el is aktiválni, bár én azt nem szokatam és nem is tudom javasolni, de valaki biztos fogja).
Köszönöm mindkettőtök válaszát!
Akkor most én is a vázlatpontjaim alapján írok 😃:
- Átvert a szerelő?
Hát úgy gondolom akkor, hogy átvert. Úgy volt, hogy mindent megcsinál vissza, nem úgy, hogy próbawindowst kapunk.
#1 ""feltelepítés nélkül" is vásárolhatsz termékkulcsot, de akkor minek?"
Azért, mert van Win a gépen, és működik is. Csak aktiválni kéne.
"De ha arra gondolsz, hogy CSAK termékkulcsot vásárlolnál, igen lehet"
Hát ha annyiban különbözik, hogy veszek "kódot" és letölthetem a Windowst, avagy csak kódot veszek, akkor az utóbbi, mivel, mint írtam, van és működik, csak aktiválni kéne.
#2 Ez nem tartozik a problémakörömhöz, de azért megkérdezném. "A win10 ingyen letölthető a microsoft oldaláról, csak az aktiválás ami fizetős." Az az ingyen letölthetős dolog is egy teljes, csak aktiválatlan, pl. vízjeles Windows, mint amilyen nekünk van?
Ezt már értem, köszi!
Már szintúgy értem; igen, csak aktiválás lenne. :)
#1 "aktiválatlan (lejárt próbaidejű)"
No ezért gondolom úgy, hogy átvert. Ezt még csak meg sem említette, nemhogy így beszéltük volna meg.
"korlátozott funkciókkal"
Ez a vízjelen és a háttérkép átállíthatatlaságán kívül minek a kapcsán figyelhető meg? Mert hát azokkal jól elvagyunk, elviseljük őket, főleg, ha egy kulcs tényleg 50000 Ft körül van. Ugye ez, ami most van így legális, és nem fog tovább korlátozódni?
#2 A kms az nem tudom, hogy mi, de mindegy, ott még nem tartunk, hogy választani kéne. :)
És akkor ezt nem is kell aktiválni, kizárólag akkor, ha nagyon elegünk lesz a vízjelből?
Még egyszer köszönöm eddigi válaszaitokat! ❤
Igen, végülis annyi, hogy onnan le tudod tölteni és kb egy olyan lesz mint nektek.
Aktiválni több okból is megéri, de van aki anélkül használja. Több egyetemi tanáromnál (infó kar) vilàgít a vízjel, ha őket nem érdekli, akkor gondolom nem feltétlenül fontos.
A kms aktiválás ingyenes, de nem legális. Legtöbben azzal szokták aktiválni és nem vesznek kulcsot. Nekem kulcsal van aktiválva, meg van ahol a géppel együtt vettük.
Köszi.
A géppel együtt vettük mi is a Windowst, úgyhogy nem értem, hogy most miért kéne újra ötvenezret fizetni érte...
Bemásolom, hogy még tavaly milyen gondok voltak, aminek a vége a szerelő lett.
--------
Egyszer csak bezáródott (számítógépen) az összes Chrome-lap és -ablak, magától. Ha rákattintok, megnyílik, kiírja, hogy a lapok nem záródtak be megfelelően, szeretném-e helyreállítani. Pár másodperc után bezáródik a Chrome.
Újra megnyitom, rányomok, hogy helyreállítás, bezáródik. Újra, ki×-elem azt, hogy a lapok nem záródtak be megfelelően. Bezáródik.
Újraindítottam a gépet, eltávolítottam a Chrome-ot és újratelepítettem, de ugyanaz.
--
**Itt azt tanácsolták, hogy csökkentett módban töröljem a Chrome-ot és a temp mappát, majd lépjek ki, indítsak újra, telepítsem újra a Chrome-ot. Majd ezek történtek:**
--
Szelektív indítással próbáltam kétszer is: leokéztam, nem csinált semmit, a kis ablak bezáródott. Hibakeresési módban alkalmazás, OK, kiírta, hogy az újraindításhoz zárjak be mindent.
Bezártam, rákattintottam az újraindításra. Újraindult, megnyitom a Chrome-ot, kiírja ugyanazt, rányomok, hogy helyreállítás. Megnyílik egy Új lap.
Észreveszem, hogy a tálcán a hangszóró ikonnál van egy piros alapon fehér ×. "Az audioszolgáltatás nem fut." Rákattintok, problémákat keres, nem tudja azonosítani.
Chrome-ban rákeresek valamire, ott a dínó, hogy nincs internet.
Nem csináltam semmit sem a wifivel, sem a hangszórókkal...
--------
Ennyi. Aztán, mivel - mint már tudjátok :) - nem vagyunk egy PC-zsenik, szerelőt hívtunk.
Sokat nem beszélt, hogy mi van, mit csinál. Hát újratelepítette a Windowst, és olyan volt, mintha egy teljesen új gép lenne, azzal a kivétellel, hogy
egy biztonsági másolatból a legtöbb, de tán jól emlékszem rá, hogy nem az összes fájl visszaállítható volt.
Nos, ez a nagy történet. :(
És akkor most mégegyszer megismételhetem a gondolatomat: A géppel együtt vettük mi is a Windowst, úgyhogy nem értem, hogy most miért kéne újra ötvenezret fizetni érte...
Itt tartunk most.
Na meg ott, hogy: Ez a vízjelen és a háttérkép átállíthatatlaságán kívül minek a kapcsán figyelhető meg? Mert hát azokkal jól elvagyunk, elviseljük őket, főleg, ha egy kulcs tényleg 50000 Ft körül van. Ugye ez, ami most van így legális, és nem fog tovább korlátozódni? És akkor ezt nem is kell aktiválni, kizárólag akkor, ha nagyon elegünk lesz a vízjelből?
Köszönöm, ha valaki még segít! 😊
- Átvert a szerelő?
Hát úgy gondolom akkor, hogy átvert. Úgy volt, hogy mindent megcsinál vissza, nem úgy, hogy próbawindowst kapunk.
>>> van a windowsról számlád, megvetted? ha van, akkor van kulcsod is, aktiváld vele a rendszert, ha nics róla számlád, és a gép vásárlási számláján sem szerepel, akkor... nem vert át, telepített neked egy 30 napos próbaverziót, amit bármikor aktiválhatsz, ha veszel hozzá kulcsot (nyilván az előző rendszered illegálisan volt aktiválva, és egy szerelőnek/szervíznek nem kötelessége legálissá tenni az illegális rendszeredet)
#1 ""feltelepítés nélkül" is vásárolhatsz termékkulcsot, de akkor minek?"
>>> vásárolhatok én windows kulcsot akkor is, ha linux van a gépemen, és eszem ágában sincs windowst telepíteni - de akkor minek?"
Azért, mert van Win a gépen, és működik is. Csak aktiválni kéne.
>>> termékkulcsot kell venni
"De ha arra gondolsz, hogy CSAK termékkulcsot vásárlolnál, igen lehet"
Hát ha annyiban különbözik, hogy veszek "kódot" és letölthetem a Windowst, avagy csak kódot veszek, akkor az utóbbi, mivel, mint írtam, van és működik, csak aktiválni kéne.
>>> a windowst bármikor letöltheted a Microsoft-tól, nem kell hozzá termékkulcs [link]
#2 Ez nem tartozik a problémakörömhöz, de azért megkérdezném. "A win10 ingyen letölthető a microsoft oldaláról, csak az aktiválás ami fizetős." Az az ingyen letölthetős dolog is egy teljes, csak aktiválatlan, pl. vízjeles Windows, mint amilyen nekünk van?
>>> igen, pontosan egy próidős rendszer, amit aktiválni kell, mikor "rád szól" a windows
#1 "aktiválatlan (lejárt próbaidejű)"
No ezért gondolom úgy, hogy átvert. Ezt még csak meg sem említette, nemhogy így beszéltük volna meg.
>>> aamikor megvettétek a gépet, volt rajta rendszer? milyen rendszer volt rajta? (lásd ebben a posztban az első kérdésedre adott válaszom)
"korlátozott funkciókkal"
Ez a vízjelen és a háttérkép átállíthatatlaságán kívül minek a kapcsán figyelhető meg? Mert hát azokkal jól elvagyunk, elviseljük őket, főleg, ha egy kulcs tényleg 50000 Ft körül van. Ugye ez, ami most van így legális, és nem fog tovább korlátozódni?
>>> ha nem vagy expert felhasználó, és nem akarod személyre sem szabni a gépet, akkor OK, de kulcsot vásárolni pár ezertől sokezerig is lehet [link]
#2 A kms az nem tudom, hogy mi, de mindegy, ott még nem tartunk, hogy választani kéne. :)
>>> kms az illegális módja a rendszer aktiválásának
És akkor ezt nem is kell aktiválni, kizárólag akkor, ha nagyon elegünk lesz a vízjelből?
>>> bízzál benne, ez már a te dolgod...
Azt írod, windowssal vetted a gépet. Akkor az a számlán is szerepel.
Hol vetted? Mikor vetted? Milyen gépről van szó?
#7, köszönöm az ismét csak hosszú válaszodat.
">>> ha nem vagy expert felhasználó, és nem akarod személyre sem szabni a gépet, akkor OK, de kulcsot vásárolni pár ezertől sokezerig is lehet [link]
Jelenleg éppen ez a probléma, hogy akkor ha lesz aktiválás, akkor az milyen termékkulccsal történjen. Ehhez az előző kérdésemből másolok:
"Valamint hol tanácsoljátok a megvásárlását? Legyen minél olcsóbb, viszont teljesen legális; és a vásárlás biztonságos, tehát meg is kapjam, amit veszek."
Te most a Hardveraprót javasoltad. Megosztanád velem ennek a részleteit? Például ez igazi, tehát nem lopott, teljes, ők a Microsoft-tól veszik? Ez nem jár le, örökké szól, teljes, pl. vízjeltelen? És ha ezen a gépen a tavalyihoz hasonló gondok lesznek, lehet ugyanezzel a kóddal aktiválni majd? Netán, ha új gépet veszünk, azon? Na és akkor hogy lehet, hogy ez az ötvenezresnek csak a 255-ödébe kerül?
Köszönöm, ha válaszolsz! :)
*25-ödébe
Valamint a Hardverapróról gondolom e-mailben kapok meg mindent. Ott lesz valami hivatalos számla is, ugye? Be tudjuk bizonyítani, hogy a Windows legális, legálisan és teljes kifizetés után használjuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!