A Debian mennyire használható a mindennapokban?
"mivel a Debianra kevesebb program van"
Öhm... ez azért így meredek kijelentés. Nem számoltam össze, hogy darabra hány olyan szoftver van, ami csak Ubuntun fut, Debianon nem, de nem hinném, hogy számottevő mennyiségű lenne. Legfeljebb arról lehet szó, hogy jobban megválogatják, hogy mi kerüljön a központi tárolóba. De ettől az még "kerülőúton" simán telepíthető. A gyakrabban használt szoftverek pedig 100%, hogy két kattintássaltelepíthetők akármelyik ismert disztrónál.
"azoknak is a korábbi verziójuk"
A Debiannál hatalmas figyelmet fordítanak a stabilitásra. Csak alaposan leteszelt csomagokat pakolnak fel a tárolóikba, így tény, hogy nem fogsz a legfrissebb verziókkal találkozni. Bár én ezeket sem mondanám réginek.
Egyébként meg ha szeretnéd, próbáld ki! ;)
Nekem a Mint jobban bejött asztali rendszeren, de szerveren Debiant szoktan hassználni, pont a stabilitása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!