Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux Debian 8 bejelentkezés?

Linux Debian 8 bejelentkezés?

Figyelt kérdés

Bekapcsolás kék képernyő után feketére vált és bejelentkezési nevet (login) és jelszót kér.

Egyiket sem tudom. Próbáltam a root szóval de jelszót nem is enged írni. Hogyan tudnám megoldani hogy elinduljon a gép? Köszönöm.

2020. aug. 13. 09:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Numlockot kapcsold be, ha numerikus a jelszo.
2020. aug. 13. 10:09
 2/14 anonim ***** válasza:
Telepítésnél nem adtál meg saját nevet és jelszót? Lehet, hogy root jelszó alapból nincs is, egy sudoer user általában elég. Azt próbáld, amit telepítéskor megadtál magadhoz.
2020. aug. 13. 11:13
 3/14 anonim ***** válasza:

"Hogyan tudnám megoldani hogy elinduljon a gép?"

A gép elindult. Asztali környezet is telepítve lett?

2020. aug. 13. 11:29
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Bekapcsoltam a NumLock-ot ,de csak a logint írja ,a jelszónál nem ír . Nem én telepítettem .
2020. aug. 13. 11:30
 5/14 A kérdező kommentje:
Az indulást az asztal megjelenítésével értem. Nem tudom hogy mi van telepítve . Most találkoztam a géppel először.
2020. aug. 13. 11:31
 6/14 anonim ***** válasza:
De miért tőlünk kérdezed, miért nem attól aki telepítette? Nyilván ő tudja a jelszavakat, mi nem.
2020. aug. 13. 14:09
 7/14 anonim ***** válasza:

Ilyemi?

[link]

Lehet, hogy asztali környezet nincs is rajta, mert mondjuk egy szerver volt. Javasolt a gép telepítőjétől kérdezni, vagy telepíteni rá egy tiszta rendszert.

(Kis mókolással be lehet állítani, hogy be tudj jelentkezni, de egy Debian alapú live rendszer is kell hozzá. Ha most találkoztál először Linux-szal, akkor inkább az eredeti tulajt kérdezd.)

2020. aug. 13. 16:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Na, ezért kell vagy saját magadnak telepíteni a rendzsert, vagy ha ez túl összetett (nem hiszem, hogy az, ha nem kell a gépen lévő adatokkal bajlódni, akkor egy Linux telepítése is kb. a next -> next -> finish kategória), akkor telepíttesd fel olyannal, aki értelmesen megcsinálja. Informatikus vagyok, de a pofám szakadna le, ha bárki ügyfélnek, havernak, ismeretlennek úgy telepítenék fel egy rendszert, hogy sem grafikus felületet nem telepítek, sem jelszót nem adok meg. A grafikus felület ma már akkor is alapvető, ha a Linux egyébként karakteres felületen is nagyon erős. Kivéve persze, ha szerverről, vagy beágyazott rendszerről van szó.

De nem akarok többet szövegelni: keresd fel azt, aki telepítette, és kérd meg, hogy értelmesen állítsa be! Grafikus felülettel, grafikus bejelentkezéssel, és természetesen adja oda a jelszavakat!

Az pedig, hogy nem látod, hogy mit írtál be jelszónak, nem azt jelenti, hogy nem is ír oda semmit! Linuxokon - meg Unix alapú rendszereken - bevett szokás, hogy a jelszót "vakon" kell beírni. Nem fogod látni, hogy mit írsz, de attól még írja. Ennek az az oka, hogy így azt sem lehet látni, hogy hány betű a jelszó. Hiszen ha valaki azt meglátja, azzal már jelentősen lecsökkentette a lehetséges permutációk számát, így sokkal könnyebb brute force-szal feltörni az adott rendszert.

2020. aug. 13. 20:47
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Bocsi ,hogy ilyen értetlen vagyok ,de nem értek az ilyesmihez ,Linux-al pedig még nem volt dolgom. Ráadásul lány vagyok :D Kedves 7. válaszoló pont ugyan ilyen kép és írás jön be nekem is. A telepítést hogyan lehetne megoldani ?

És kedves 8.-as ezt sem tudtam hogy vakon kell beírni. :D Köszönöm.

2020. aug. 14. 08:09
 10/14 kovpet ***** válasza:

Jelenleg két verzióval előrébb jár a Debian.

Írhatnál kicsit arról, hogy mi a cél meg hogy lett ez ilyen, akkor pontosabban tudnánk segíteni.

2020. aug. 14. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!