Linux Debian 8 bejelentkezés?
Bekapcsolás kék képernyő után feketére vált és bejelentkezési nevet (login) és jelszót kér.
Egyiket sem tudom. Próbáltam a root szóval de jelszót nem is enged írni. Hogyan tudnám megoldani hogy elinduljon a gép? Köszönöm.
Azt gondolom azért így kaptad meg ezt a gépet, mert az eladó arra számított, hogy te majd telepítesz rá egy Windowst.
Ez egyébként egy telepített, "kész" Debian, csak nincs feltelepítve hozzá grafikus felület, vagy úgy lett beállítva, hogy konzolba bootoljon.
Ha jót akarsz magadnak, keress valakit, aki letölt és feltelepít neked egy másik rendszert. Ha Linuxozni szeretnél, akkor szerintem a Linux Mint jó választás lehet.
Meg lehetne csinálni azt, hogy bebootolod a rendszert single user módban. Úgy működik, hogy kiegészíted a GRUB paramétereket a "su" szócskával. Itt van róla leírás: [link]
Ha szeretnéd tudni, hogyan kell csinálni pontosan, elmagyarázhatom.
Ha bebootoltál, akkor a passwd paranccsal meg tudod változtatni a root jelszót, és utána már azt csinálsz a géppel, amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!