Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mobilinternet otthoni munkához?

Mobilinternet otthoni munkához?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Pár héten belül költöznénk új albérletbe, és a társasházba (Bp., XX ker) a Telekomnak csak rézvezetéke van bevezetve, tehát nagyon lassú internet lehetne otthon (elvileg 100mbit/sec, a garantált az 1mbit/sec).

Elméletileg folyamatban van az optikai kábel kiépítése és fel éven belül lehetséges, hogy ki is építik.

Én itthonról dolgozok, így szükségem van stabil, gyors internetre.

Hozzáértőktől kérdezném, hogy erre a korlátlan mobilinternet, SIM kártyás routerrel megfelelő lehet? Dolgozik valaki ilyen felállással otthonról?

Nem vagyok tech zseni, kérlek nézzetek el, ha butaságot írtam, ezeket az infókat szedtem össze az ügyfélszolgálattól.

Köszönöm!

2021. júl. 5. 12:52
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Rézhálózaton tényleg 100 Mbit/s a plafon és ez is nagyon ritkán jön össze. A legtöbb embernél 20-30 Mbit/s körül szokott alakulni a ténylegesen elérhető sávszélesség. De van olyan is, akinél tényleg 1-2 Mbit/s sebességgel döcög a net. Minden attól függ, hogy az előfizető milyen fizikai távolságra van a szolgáltató elosztó-berendezésétől (optikánál a távolság nem számít, ezért olyan gyors). A szolgáltató persze meg tudná mondani, hogy az adott címen konkrétan milyen sebességet lehet elérni, de ezt az infót értelemszerűen nem fogják kiadni. Szerintem az egyetlen támpont ilyenkor a közvetlen szomszédok megkérdezése lehet, akik ugyanazon szolgáltató rézhálózatát használják.
2021. júl. 6. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!