Hogyan tudom meglévő windows 10 kulcsot egy új gépre áttenni?
MsFiókba lett regisztrálva, ha igen annak az átvitelével.
Ha nem akkor a régi lemezének registry állományából kell kiolvasni.
Ha retail kulcs, minden további nélkül aktiválható az új gépen. Ha OEM, akkor meg ha a régi gépen neten aktiváltad, az új gépen csináld telefonos aktiválással, amit úgy tudsz előcsalogatni ha nem adsz a gépednek netet.
Kivéve persze, ha ez valamilyen ebay meg ki tudja honnan vett olcsó pár ezres forintos kulcs, mert annál nem lehet tudni. Ezek legtöbb része Volume MAK kulcs (akkor is ha OEM vagy Retail -ként volt árulva), az meg az aktiválások számát figyeli. Ha azt elérte. Nem lehet az új gépen aktiválni.
Amúgy szerintem már a maga a Microsoft is összezavarodott. Az se tudja ki hány méter a kulcsokkal kapcsolatban. Pl én hónapokkal az előtt vettem egy ilyen olcsó kulcsot, mielőtt új gépet vettem volna. Mikor felhasználásra került volna, persze nem működött, ekkor már az eladó is felszívódott az eBay-ről. Volt nálam egy nem működő HP donor gép. Az oldalára Windows 7 Pro OEM matrica volt ragasztva, azzal a kóddal simán beaktiváltam az új gépen a Windows 10 pro -t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!