Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan kellene ezt kiszámolni?

Hogyan kellene ezt kiszámolni?

Figyelt kérdés

Kikellene számolnom valahogy hogy mekkora atmérőjű kör kellene ahoz, hogy egy 78mm es kör ráférjen 6x. Na de ennek úgy kellene kinéznie, hogy 78mm,22mm,78mm,22mm,78mm...Tehát jön egy 78mm es kör, utána egy 22mm es kör, és a lényeg amint irtam az lenne, hogy a 78mm es ráférjen 6x, úgy hogy ne maradjon rés közöttük. Szvl annak a körnek kellene az átmérője amire rajzolnám ezt a 78mm,22mm,78mm.. köröket. Remélem kb érthető.Esetleg ha van valami program ami kiszámolja, az is megteszi.

Válaszotok előre is köszi! :D

2021. jún. 25. 16:59
 1/4 anonim ***** válasza:
78*6+22*5 mm? Ha jól értem, amit szeretnél. De amúgy painttel remekül le lehet rajzolni, beleírod a számokat, és összeadod őket.
2021. jún. 25. 18:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Jól írja a #1-es hozzászóló - lehet így (vidd az egeret a körökre, kiírja a középpontjuk elhelyezkedését, a sugarukat, a területüket és a befoglaló körnél a benne levő körök által hagyott veszteséget):

[link]

de ha nem számít a köztes kis körök elhelyezkedése, helytakarékosan megoldható így is:

[link]

utóbbiról bővebben itt:

[link]

2021. jún. 26. 00:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Bakker, hogy lehet ekkora szerencsétlen, nem írtam a lényeget. A kis köröket(78,22,78,22...) a kör körvonalára kell rajzolni, úgy hogy a kis körök középpontja legyen rajta a nagy kör körvonalán. Bocsi a bénázásért..

Az eddig válaszokat nagyon szépen köszönöm, a javított kérdésre ha valaki tudja a választ még várom. :)

2021. jún. 26. 15:54
 4/4 Morzsi007 ***** válasza:
Felválta D78(6x) és D22(6x) átmérőjűkörök érintőben D193,2 mm-es kört alkotnak.
2021. jún. 29. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!