Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen Linuxot tegyek fel?

KDani14 kérdése:

Milyen Linuxot tegyek fel?

Figyelt kérdés
Van egy régi gépem Intel Core i5 duo cpuval és 4GB-rammal erre szeretnék valami linux distrót ami normálisan fut, nem lenne nagy terhelés rádió hallgatás videó nézés meg arduino programoznék, műhely számítógép lenne. Mit ajánlatok?

2021. jún. 24. 11:21
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
51%

Ubuntu mate, manjaro, zorin

Sok jó van, nézz körbe, hogy melyik ami tetszik neked felületre és melyik fut rajta szépen.

2021. jún. 24. 11:28
 2/25 anonim ***** válasza:
2021. jún. 24. 11:41
 3/25 anonim ***** válasza:
77%
Mint xfce, Xubuntu, Ubuntu mate mind szolid választás, ha bátrabb vagy Arch.
2021. jún. 24. 11:42
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Mindegyik Linux normalisan fut, ami az eroforrast zabalja, az a desktop environment, azt meg tetszes szerint cserelgetheted barmelyik distronal.
2021. jún. 24. 11:54
 5/25 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem Manjaro, az optimalizáltabb az összes Ubuntu variánsnál. Én 5db régi C2D gépre tettem fel az online oktatás alatt, még azokon is használható volt. Ez a gép, amiről most írok, egy 2gen-es Core i5 8GB RAM-mal, SSD-vel, ezen is száguld.
2021. jún. 24. 11:57
 6/25 anonim ***** válasza:
72%
Késhegyre menő vitákat lehetne rendezni arról, hogy mi a jobb distro, én pl. nagyon nem szeretem a Manjarot, és szerintem nem is való egy rolling distro kezdőknek.
2021. jún. 24. 12:04
 7/25 anonim ***** válasza:
51%

Miért nem szereted a Manjarot?

Én több gépen is használom, nem szokott vele gond lenni, abszolút ajánlható kezdőknek is.

2021. jún. 24. 12:47
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

#7: Mert a tapasztalataim alapján kevésbé stabil, mint az Arch maga, amin alapul.

Ezen kívül benne vagyok csoportokban, ahol látom a rendszeresen előforduló problémákat. Legutóbb pl. az AUR helperek okoztak komolyabb zűrt, míg nálam Arch alatt simán lefrissült és működött tovább.

Azelőtt a Pamac okozott olyan gondot, hogy mondhatni ddos támadást indított az AUR ellen, ami így használhatatlan lett egy időre.

Sorolhatnám még...

2021. jún. 24. 13:07
 9/25 anonim ***** válasza:
Több, mint egy éve használok Manjarot, soha nem jött elő ezek közül egyik hiba sem. Gyárilag nincs is engedélyezve az AUR, és szerintem egy kezdőnek nem is kell.
2021. jún. 24. 13:14
 10/25 anonim ***** válasza:
84%
Debian. Nem kezdőknek való, de tömve van a net leírásokkal, emellett alapjaiból építhetsz rá egy neked tetsző rendszert.
2021. jún. 24. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!