Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A BIOS menüben miért nem...

A BIOS menüben miért nem működnek a nyilak?

Figyelt kérdés

Vettem egy új laptopot, és amikor belépek a BIOSba nem működik a fel/le nyilacska. Hozzácsatlakoztattam egy USB billentyűzetet és így már működött, csak pont a "Boot" és "Security" opciónál nem, ami nekem kéne. Érdekes viszont, hogy miután lecsatlakoztatom a usb billentyűzetet már a laptop billentyűzete is működik, de a két opciónál ez se jó (pedig lehetne!). Kipróbáltam az összes billentyűt, de egyik se lépked a két említett menüpontban.

Mit csináljak? Megőrülök.

2021. jún. 22. 10:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Num Lock kiengedni..!?
2021. jún. 22. 10:45
 2/8 A kérdező kommentje:

Ezt most nem egészen értem, kifejtenéd légy szíves?

Az összes billentyűt próbáltam, de semmi nem visz be a "Boot" és "Security" menüpontba, hiába működnek a nyilak máshol.

2021. jún. 22. 10:54
 3/8 A kérdező kommentje:
2021. jún. 22. 10:55
 4/8 CspCsj ***** válasza:

Úgy érted, hogy a "Boot mode" és a "Secure boot" beállítások nem elérhetők? (a Boot menüpont elérhető, mivel a kép készítésekor abban voltál)

Ezekhez először a Security menüpontban be kell állítani egy jelszót (Supervisor password), majd utána választható lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=1_nJVXzePj0

2021. jún. 22. 11:04
 5/8 A kérdező kommentje:

A menüpontra rátudok menni a felső fejlécben, de azon belül nem tudok fel-le mozogni bennük úgy, ahogy a többi menüpontban viszont lehetséges.

Köszi a linket, megnézem.

2021. jún. 22. 11:10
 6/8 A kérdező kommentje:

Kösz! Eddig megoldódott a probléma. Hülye vagyok hozzá :)

A másik viszont nem, a rufus-al csináltam egy bootolható pendrive-ot (előtte formáztam). Viszont követem az általad linkelt videó lépéseit, de így sem jelenik meg a Boot menüpontban az USB.

2021. jún. 22. 11:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Laptopokon a rendes billentyűzet és a numerikus billentyűzet egymásba van csúsztatva, így bizonyos gomboknak több funkciójuk is van mint asztali billentyűzeten.

Jellemzően egy Fn gombot kell keresni, de azon bellül is a számokat a nyilaktól a NumLock funkció választja el. Szerintem a UserManual ad több felvilágosítást a laptop billentyűzetének használatáról... ;)

2021. jún. 22. 12:24
 8/8 CspCsj ***** válasza:

#7:

A kérdező írta, hogy a többi menüpontban működik a fel-le, csak a Boot menüpont Boot mode és Secure boot mezőire nem tud lépni, - mivel inaktívak.

Ezek eléréséhez először a Security menüpont Supervisor jelszavát kell aktiválni.

Ami a válasz alapján működik is, mégsem jelenik meg a Rufus-szal készített telepítő pendrive a Boot listában.

Kérdező:

Milyen rendszert szeretnél telepíteni?

Ha Windows 10-et, akkor inkább használd a gyártó programját (Eszköz letöltése gomb)

[link]

2021. jún. 22. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!