Ártalmas lenne azt csinálni a routerrel, hogy minden este kihúznám a csatlakozóját a konnektorból, reggel pedig bedugnám?
"...nem fogtál még működő routert? Tiszta meleg..."
Nem tudom, milyen routert vásárolgatnak maguknak egyesek, de én eddig maximum langyos routerrel találkoztam.
Az más kérdés, hogy a szolgáltatók HGW -i melegek, vagy inkább már forróak is tudnak lenni és be is krepálnak rövidebb idő alatt, de még így is sok évig tudják fűteni a szobát a szolgáltatói vackok is, mielőtt bekrepálnak...
Egyébként a routerek (nem a szolgáltatók HGW -ire gondolok) arra vannak tervezve, hogy 7/7 0-24 működjenek, szóval extra lehülésre nincs szükség, meg van tervezve ott a hardver kialakítás és a jól elrejtett passzív hűtés, hogy ezt kibírják, ráadásul minimális melegedéssel.
A szolgáltatók HGW -i viszont esetenként tényleg jól fel tudnak melegedni, de ez más eset. Sok esetben valamilyen névtelen, vagy kisebb szoftveres terhelésre készült eszközt használnak a szolgáltatók és a saját szoftverüket rakják (ojkor mókolják) az ilyen HGW -kre. Nem is csoda, hogy azok melegednek, hiszen kis helyre próbáltak sok dolgot bepakolni és a hardver elrendezés is esetenként trehány, illetve hűtésnek is csak egy pici alu lemez van egyes esetekben.
Szóval a routereket ilyen szempontból sem szabad összekeverni a HGW -kkel...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!