Számítógép születésnapja? Miért nem olvastunk róla sehol, csak néhány eldugott külföldi fórumban?
Figyelt kérdés
1941.május 12-én (80 évvel ez előtt) született meg az első valóban jól programozható (később kiderült, hogy Turing teljes) számítógép a Zuse Z3. Vajon miért nem emlékezett meg erről itthon egyetlen egy (még ezzel foglalkozó) portál sem? Lehet, hogy én vagyok bolond, hogy érdekel a számítástechnika "korai" története? Pedig rengeteg esetben "mentettmár meg" különböző problémák megoldásánál.#Zuse Z3 #számítástechnika történet
2021. máj. 15. 17:18
1/9 anonim válasza:
Es melyik eszkoz evfordulojat unnepeljuk altalaban? A TV-rol nem teszel emlitest? Repulogep, auto? Hutoszekreny? Egyikrol sem remlik, hogy unnepeltuk volna.
2/9 anonim válasza:
Egyebkent a valasz elegge egyszeru: mert senkit, vagy nagyon keves embert erdekel. Ebbol nem profitalnak.
3/9 A kérdező kommentje:
Egyébként pl. az autóknál a szakportálok (de néha még az index is) egy-egy kerek évfordulóról megemlékezik. Egy pár éve emlékszen amikor a turbófeltöltő és az aftercooler 100 éves volt napokig erről írt egy csomó (szak)portál. A repülőgéppel kapcsolatban ugyanez volt. Itt nem arra gondoltam, hogy pl. az index nem hozta címlapon, de még szakmai fórumok se (néhány infótörténeti külföldi szaklapban volt egy hír, de itthon 0).
2021. máj. 15. 17:24
4/9 anonim válasza:
Nem ertek a tortelenemhez, de az nem PC (personal computer) volt, igaz? Az valami mechanikai szir-szar gondolom, total mas elven mukodott.
5/9 A kérdező kommentje:
Ez még relés (jelfogós) volt, de nagyon sok olyan megoldás volt rajta amit később is használtak (ami igazi csemge, hogy lebegőpontos műveletvégző egység, lebegőpontos regiszterek stb. voltak benne) A PC az fiatalabb jóval.
2021. máj. 15. 17:35
6/9 anonim válasza:
Na, hat pont ezert. A legtobb embert, de meg a szakmabelieket sem erdekli a regi technologia.
7/9 Közveszélyes Kontár válasza:
miert lenyeges ez eppen?
ez szerintem nem hatarolhato jol be
amiket leirtal miert eppen azok adjak meg a hatarvonalat hogs ezt "ot" kellene unnepelnunk?
9/9 anonim válasza:
Az ENIAC-ot tekintik az első számítógépnek, valószínűleg ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!