Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha rendelek egy laptopot,...

Ha rendelek egy laptopot, akkor az operációs rendszer hogyan lesz telepítve a gépre?

Figyelt kérdés

Telepítve lesz és ahogy bekapcsolom végigvisz a szokásos procedúrán, hogy személyre szabjam, vagy ott egy munkatárs előre feltelepíti végig kattintva az egészet, hogy legyen egy használható oprendszerem?

[link]

erről a laptopról lenne szó. Megrendelem, oké, azon kívül kell tennem valamit? Mennyire megbízható? nem nyúlnak bele nagyon?

Én nagyon nem vagyok laptop párti, kizárólag épített asztali gépben utazom és ott ugye a felhasználó magának telepíti a windowst, stb stb, de laptopnál nem nagyon van ilyen lehetőség.

2021. ápr. 28. 16:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Bekapcsolod és elindul a win telepítése. Te telepíted, beállítod, kész és használod. Egyáltalán nem nyúlnak bele. Vehetsz OPrendszer nélküli laptopot is, azt teszel rá, amit akarsz.
2021. ápr. 28. 17:15
 2/13 anonim ***** válasza:
Még annyi, hogy egy külön partíción vannak a telepítőfájlok, le is dúrhatod, ha akarod, de miért tennéd... A termékkulcs a BIOS-ban (vagy UEFI) van tárolva.
2021. ápr. 28. 17:17
 3/13 anonim ***** válasza:
Egy laptopnál is pont ugyanolyan lehetőségeid vannak a rendszer telepítésre, mint egy asztali gépnél. Nem kötelező az előre telepített rendszert használni, saját adathordozóról olyan rendszert telepítesz, amilyet akarsz.
2021. ápr. 28. 17:37
 4/13 A kérdező kommentje:

Áhh értem. Tehát ha házhozszállítással rendelem, és megérkezik, akkor amikor bekapcsolom a telepítő fog elindulni, nem a már telepített oprendszer?

Hiába hívogatom reggel óta a notebook.hu-t nem veszik föl.

2021. ápr. 28. 19:07
 5/13 anonim ***** válasza:
"... akkor amikor bekapcsolom a telepítő fog elindulni, nem a már telepített oprendszer?" - pontosan. Még szerencse, hogy itt is megpróbáltad, úgy látszik itt jobb a support. :)
2021. ápr. 28. 19:10
 6/13 anonim ***** válasza:
És csinálj partíciókat, az ilyen gépeknél el szokták felejteni. Amúgy gondolom írhatsz is az oldalukon kérdést. Jó kis gép...
2021. ápr. 28. 19:36
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem a telepítő indul el. Ha rendszerrel együtt veszed, a rendszer már fel van telepítve, neked a felhasználónév beállításától indul a dolgod. Ha rendszer nélkül veszed, akkor semmi nincs rajta, rendelkezned kell egy telepítőt tartalmazó adathordozóval és beállítanod, hogy erről induljon a rendszer. Friss tapasztalat, a fenti webshopból rendeltem laptopot egy hónapja, a rendelést követő nap átvettem, rendszer nem járt hozzá, egy partíció volt csak, amin a driverek voltak. Mivel tudtam, hogy nem lesz rajta, már előző nap csináltam egy Windows telepítő pendriveot, erről telepítettem a rendszert. 3000 forint egy OEM Windows kulcs, már majdnem megvettem, mire kutatva a lehetőségeket, a régi gépról át tudtam hozni a licenszet az új gépre, legálisan. Így ugyan nem járt a laptophoz, mégis egy jogtiszta rendszerrel rendelkezem. Az előző gépemhez járt rendszer, de személy szerint töröltem, majd saját telepítővel telepítettem fel és telefonon keresztül aktiváltam. (#3)
2021. ápr. 28. 19:42
 8/13 anonim ***** válasza:
Szóval vettél egy rendszer nélküli laptopot #7-es és megmondod, hogy a rendszerrel kiadott hogyan indul. Nem értem a friss tapasztalatod mennyire releváns így, de biztos igazad van. Megkapja a posztoló és megírja, hogy mit kellett tennie vele. #6-os javaslata a particionálásról megszívlelendő.
2021. ápr. 28. 20:03
 9/13 anonim ***** válasza:
"Az előző gépemhez járt rendszer" innen tudom, hogy bekapcsolás és néhány alap (nyelv, beviteli mód stb.) beállítás után már a használni kívánt felhasználónevet kéri a gép.
2021. ápr. 28. 20:13
 10/13 anonim válasza:
Miután megvetted, meg kell venned hozzá az OP rendszert. Miután elindíton, elindul a telep
2021. ápr. 29. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!