Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy lehet egy kép-fájlnak...

Hogy lehet egy kép-fájlnak DPI-je?

Figyelt kérdés

Kép DPI:

[link]

Én úgy tudom, hogy DPI-je (dot per inch) csak fizikai méretekkel rendelkező dolgoknak lehet, például: nyomtatott iratoknak, monitoroknak, egereknek.

De egy ember nem fogadott el tőlem egy képet mert túl kevés a DPI.

Mit jelent a kép-fájloknál a DPI?

Az egy másik mértékegység ugyanazzal a rövidítéssel vagy tényleg dot per inch-ről van szó?

2021. ápr. 24. 21:11
 1/5 anonim ***** válasza:

"De egy ember nem fogadott el tőlem egy képet mert túl kevés a DPI."

Gondolom nyomtatni szeretted volna, sajnos ott már fizikai szerepe van, hogy mennyire nagyítható ki egy kép pl, ha jó minőségben akarsz nyomtatnik akkor 300 dpi legyen.

2021. ápr. 24. 21:26
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy kép felbontása nem lesz jobb attól, hogy több a DPI. Szép is lenne...

Digitális képnél ez az érték normális embert nem érdekel.

2021. ápr. 24. 21:53
 3/5 A kérdező kommentje:

A kinagyíthatóságot nem a pixelek határozzák meg?

A DPI kiderítéséhez szükséges tudni a nyomató felbontását és a papír méretét. Honnan tudja egy Windows fájlkezelő, hogy én milyen méretben akarom kinyomtatni?

2021. ápr. 24. 21:56
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én azt utálom amikor valaki a 10-20 megapixeles fényképezőgépével készült képet lekonvertál 1 megapixel alá, csak azért mert azt hiszi hogy csak így tudja elküldeni másnak (web link vagy email).
2021. ápr. 24. 22:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
#4: Az semmi. Az igazi hardcore user a telefont rádugja USB-n, majd addig kattintgat és keresgéli a fényképeket amég megtalálja a bélyegképeket valahogy, és azt menti le/küldi el. Aztán panaszkodik, hogy milyen rossz képeket csinál a telefonja. Az igazi képeket meg nem tudja hol van.
2021. ápr. 24. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!