Hol találhatok kb. tökéletes (picit sem zajos) 1920x1080 képeket, hogy maxon letesztelhessem az IPS monitorom minőségét?
#1: Ilyen alap dolgokkal tisztában vagyok már lassan 2 évtizede, hogy milyen eredményt hoz a jpg és milyet a png, bmp. :)
Itt nem maga a nagyítás a lényeg, hanem hogy natív felbontáson ne legyen zajos. Nagyítani csak azért nagyítottam rá, hogy megbizonyosodjam róla, hogy nem-e a monitornak van baja, vagy az én szememnek. Tehát paintban csináltam printscreen -t magáról a Win10 megnyitott start menüjéről is, úgy, hogy a Desktop -os háttérkép van mögötte, és úgy is, hogy már a megnyitott Paint program, vagy a böngésző háttere, ami egyszínűre volt festve.
Itt látható felnagyítva is amire gondolok.
Jogosan felvetődik bennem a kérdés, hogy miért kellett ez így hagyni? Magát a háttérképet megértem, hogy valahogyan spórolni kell a Win10 méretén, de hogy egy sima tálca/start menü is pöttyös, és ráadásul én nagyítás nélkül is nagyon látom, pedig ez csak egy belépőszintű gamer monitor, 24 inch...Ha ez valami feature, mert szerintük így a jó, a letisztult, hát nem tudom...Vagy velem van a baj, vagy az MS munkatársai alulméretezett VA paneleken dolgoznak, mert az előző monitorom ilyen volt, és ott tökéletes volt a legtöbb dolog, ez a start menüs, meg hátteres dolog is. Meg amúgy egy csomó letöltött 1080p videóban is kiábrándiótan feltűnnek a pöttyök (jobbik esetben, rosszabb esetben a tömörítésből adódó kis kockák is), amik előzőleg szintén nem tűntek fel. Még szerencse, hogy nem 2-4K -ban gondolkodtam.
Szerintem nem ülök túl közel. Amúgy meg kellene szemüveget hordanom, mivel asztigmiám van, vagyis szemüveggel még tisztábban látnám a dolgokat, köztük a pöttyöket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!