Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha ki szeretnénk nyomtattatni...

Ha ki szeretnénk nyomtattatni egy 1920x1080-as képet, akkor az mekkora lesz?

Figyelt kérdés

Lehet hülye kérdés és ez a képtől is függ, nem értek hozzá.

Ezt a nyomtatósnál tudni fogják? Mármint úgy akarom, hogy a lehető legnagyobb méretben nyomtassák ki, de éles maradjon.

2018. szept. 3. 09:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem függ a kép felbontásától, akkora lesz, amekkora papírra nyomtatják, vagy amekkorára kéred.
2018. szept. 3. 09:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Így van. Kérheted A3-ra, A4-re, amire akarod. Akár A10-re is, ha tudnak olyan kicsit nyomtatni
2018. szept. 3. 10:39
 3/7 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy kérhetem akármekkorára, ez világos, de ha nagyon nagyra kérem akkor pixeles lesz. Ezért kérdeztem, hogy ott tudni fogják-e, hogy mekkorára kell nyomtatni, ha azt kérem, hogy minél nagyobbra, de maradjon éles a kép?!
2018. szept. 3. 12:30
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
100dpi esetén 48x27cm-es lesz a kép, ami egy A3-as lap. Minél magasabb a dpi szám annál tisztább lesz a kép. Egyébként attól, hogy 1920x1080-as a fotó nem jelenti azt, hogy biztosan tiszta lesz. Számításba kell venni, hogy ez milyen formátumban van, milyen a nyomtató amivel nyomtatni fogják, számít a lap minősége is, arról meg még nem is beszéltünk, hogy ez a kép eredeti mérete e, vagy volt módosítva?
2018. szept. 3. 12:42
 5/7 coopper ***** válasza:
52%

Szia.

Kulcsszó : DPI = Dot per inc (pontok száma egy colon - azaz pontok száma 25.4 mm-en)

Ha veszünk egy átlagos nyomtatót alapul (aminek a DPI felbontása 300 dpi - tehát 300 pontot tud 25.4 mm rajzolni)

Akkor abból a következő következik :

- 1920/300*25.4=162.56 mm

- 1080/300*25.4=091.44 mm

Tehet a fenti kép 300 dpi-vel nyomtatva olyan 162.6x91.4 mm-es képet ad eredményül. Ha a DPI értéket duplázod,(600 DPI) akkor a kép méret a felére csökken, és forditva ha DPI-t felére veszed (150 dpi) a kép mérete a kétszeresére nő.

Meg kell találni az ideális DPI-t az adat képhez, illetve adat mérethez.

Sok sikert. Üdv.

2018. szept. 3. 12:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen távolságból kívánod nézni a képet,

* [link]

annál kisebb DPI (dot per inch = képpontok inchenként = hány képpont fér el egy 2,54 cm-es hosszon) elegendő, és annál nagyobb lesz a kép is (a hossz cm-ben = képpontok száma / DPI * 2.54).

Tehát például egy szórólapnak - amit az ember karnyújtásnyira olvas - ajánlott a 300 DPI, de egy plakátnak vagy molinónak - amit több méterről néz az ember - már kevesebb is elegendő.

2018. szept. 3. 13:46
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes válaszokat!

Kár, hogy nem tudom, hogy mekkora DPI-vel lesz számomra ideális. Max megcsináltatom több méretben. :)

2018. szept. 3. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!